O ucraineancă a închis poarta României la Mondiale. Cine e Iulia Dumanska

Ultima actualizare:

    Iulia Dumanska
Iulia Dumanska

Iulia Dumanska a făcut cel mai bun meci al carierei sale, paradele sale excepţionale contribuind din plin la victoria României contra Spaniei (19-17) la Campionatul Mondial din Germania.

În vârstă de 21 de ani, Iulia e una dintre multele debutante cu care naţionala României s-a prezentat la acest Mondial. Născută în Ucraina, la Horodenka, Dumanska a fost adusă în 2011 la clubul de handbal din Baia Mare, acolo unde şi-a început aventura spre prima reprezentativă a ţării noastre. După o scurtă experienţă la Neptun Constanţa, în sezonul 2013-2014, Iulia a revenit la HCM Baia Mare, pentru a se transfera ulterior la echipa SCM Craiova, la care e legitimată şi în prezent.

În mai 2016, Iulia Dumanska a primit cetăţenia română, devenind eligibilă să evolueze pentru naţionalele României. În vara anului trecut, cu Dumanska între buturi, naţionala de tineret a cucerit medalia de bronz la Mondialul din Rusia. Apoi, Iulia a fost cooptată de fostul selecţioner Tomas Ryde în lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice.

Debutul în poarta naţionalei mari a României la un turneu final s-a produs însă în decembrie 2016, la Europeanul din Suedia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net