"Stejarii" aplaudaţi, "tricolorii" ignoraţi

Ultima actualizare:

    Surugiu şi coechipierii săi  de la naţionala României  au fost aşteptaţi  de fani la aeroport
Surugiu şi coechipierii săi de la naţionala României au fost aşteptaţi de fani la aeroport

„Stejarii” au sosit acasă după Mondialul din Anglia, acolo unde au luptat extraordinar, dar nu au depăşit grupele. Totuşi, sute de oameni i-au aplaudat la scenă deschisă la aeroport. De partea cealaltă, fotbaliştii s-au calificat în Feroe la EURO 2016, însă prestaţia de-a lungul preliminariilor a făcut ca suporterii să nu-i bage în seamă.

Sportul românesc a trăit două momente importante duminică. Pe tărâm englez, rugbiştii au jucat şansa de a se califica direct la Mondialul din 2019 în meciul cu Italia. Au pierdut, dar evoluţia lor de-a lungul turneului a fost la superlativ, numele României vuind în toată presa datorită succesului din partida cu Canada sau a momentului emoţionant când Surugiu şi-a cerut iubita de soţie în faţa camerelor tv.

Departe, în Insulele Feroe, elevii lui Iordănescu au căutat disperaţi calificarea la EURO 2016. Au reuşit-o, după o pauză de opt ani, dar faptul că am ajuns să depindem de un joc cu „pescarii” a fost taxat, ceea ce s-a observat pe Aeroportul Henri Coandă atunci când s-au întors luni delegaţiile.

„Stejarii” au fost aşteptaţi de sute de oameni, mulţi îmbrăcaţi în tricoul naţionalei şi dotaţi cu steaguri, flori, prinse în buchete tricolore, sau mascote. S-a cântat, s-au făcut poze şi după îmbrăţişări, sportivii s-au dus spre case cu promisiunea că nu vor rata Mondialul de peste patru ani, aşa cum de altfel nu au făcut-o niciodată. A venit şi rândul fotbaliştilor să treacă de porţile terminalului „Sosiri” de la Otopeni.

Dar, în afara unui grup restrâns de ziarişti, nu a existat nici un fan. Budescu a primit câteva apaluze rătăcite, în rest grupul a trecut nebăgat în seamă. Timpurile în care lumea ieşea în Piaţa Universităţii pentru a sărbători un succes fotbalistic naţional par apuse.

Budescu nu a fost  băgat în seamă decât  de ziarişti la sosire
Budescu nu a fost băgat în seamă decât de ziarişti la sosire

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net