Zboară spre aur, Mariane! Finala este duminică seara

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu în zborFoto: Getty
Marian Drăgulescu în zborFoto: Getty

Marian Drăgulescu va concura diseară, ân direct la TVR, pentru al cincilea titlu mondial la sărituri. Finala este după ora 20.00.

La aproape 37 de ani, Marian Drăgulescu este sportivul care salvează onorea gimnasticii româneşti la Campionatul Mondial de la Montreal. „Marocanul” va concura în această seară, după ora 20.00 (în direct la TVR), în finala de la sărituri, el fiind singurul compatriot ajuns în ultimul act al competiţiei supreme din acest an.

Dacă proba de sărituri va primi vreodată înfăţişare umană, atunci ar trebui făcută după chipul şi asemănarea lui Marian Drăgulescu. Un adevărat acrobat, bucureşteanul care zboară peste aparat cu curajul pe care doar marii campioni îl au, se va lupta în această seară pentru cucerirea  celui de-al cincilea titlul mondial la acest aparat, un adevărat record. El mai are în palmares 4 titluri la sol.

Povestea de succes a „Marocanului” a început în 2001, la Campionatele Mondiale de la Ghent. Atunci în vârstă de 21 de ani, el a uimit lumea gimnasticii, triumfând la sol şi sărituri. La acest din urmă aparat s-a anunţat, prin săritura care urma să îi poarte numele, drept unul dintre stăpânii acestuia. A confirmat valoarea extraordinară la Mondialele din 2005 (Melbourne), 2006 (Aarhus) şi 2009 (Londra), acolo unde a urcat, de asemenea, pe cea mai înaltă treaptă după zboruri măiastre, care au ridicat spectatorii în picioare.

A urmat o pauză forţată, luată din cauza accidentărilor, dar şi a unei mari nedreptăţi – nu a fost selecţionat în lotul pentru Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. Revenirea în activitate în 2015, la 35 de ani, a fost unul dintre momentele cele mai importante din sportul românesc de atunci. Toată lumea era curioasă să afle cum se va descurca veteranul gimnasticii, la o vârstă când alţii deja sunt antrenori cu nume. Mai mult, el a renunţat şi la o rentă viageră de peste 10.000 de lei pentru a intra în programul de pregătire, cu scopul declarat de a prinde Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Iar reintrarea în scenă a „Marocanului” a însemnat noi momente de succes în gimnastica românească. De atunci a cucerit un aur şi trei medalii de argint la Europene, dar şi un argint la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale, cea din 2015. Practic, au fost cele mai importante performanţe ale gimnasticii masculine româneşti din ultimii ani. Acum, ajuns la aproape 37 de ani, el este din nou cel care salvează onoarea. Va lupta pentru aurul de la sărituri, dar indiferent de rezultat, nimic nu îi poate schimba imaginea de mare campion. Un campion care nu are de gând să se oprească, pentru că obiectivul final al gimnastului este unul foarte îndrăzneţ: participarea la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. Acolo unde va lupta, suntem siguri, pentru o nouă medalie pentru România.

Cine e Drăgulescu

Data naşterii: 18 decembrie 1980

Locul naşterii: Bucureşti

Jocuri Olimpice: 3 medalii (1 de argint, 2 de bronz)

Campionate Mondiale: 10 medalii (8 de aur, 2 de argint)

Campionate Europene: 18 medalii (10 de aur, 6 de argint, 2 de bronz)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net