«Am petrecut cu lăutari până la 6 dimineaţa»

Ultima actualizare:

    Claudiu Niculescu  a cucerit primul  său trofeu din  cariera de antrenor
Claudiu Niculescu a cucerit primul său trofeu din cariera de antrenor

FC Voluntari a intrat în istoria Cupei României, după ce sâmbătă seara a câştigat trofeul în finala cu Astra, campioana en-titre. Ilfovenii s-au impus la penalty-uri, după un meci pe care l-au început rău, dar l-au terminat dominând categoric. Omul-cheie al succesului micuţei echipe de lângă Bucureşti e Claudiu Niculescu, antrenorul care a preluat echipa într-un moment greu, a scăpat-o de la retrogradare şi a reuşit să cucerească şi o Cupă. Totul în mai puţin de două luni!

Voluntari a reuşit ceea ce nimeni nu credea la începutul Cupei României, poate nici chiar jucătorii din lot: să câştige trofeul. Conduşi la pauză în finala cu Astra, fotbaliştilor lui Claudiu Niculescu nu li se dădeau şanse să revină în partea a doua. Au făcut-o însă miraculos, au dominat, au egalat, au trimis meciul în prelungiri, apoi la penalty-uri şi s-au impus la loteria loviturilor de la 11 metri. 


    Tehnicianul  a  fost purtat pe  brațe de elevii săi
Tehnicianul a fost purtat pe brațe de elevii săi

Un singur om a crezut mereu: tehnicianul adus la club la începutul lunii aprilie. 

“În urmă cu două luni mergeam împreună la meci, iar acum am scos echipa din subsolul clasamentului şi am reuşit această mare performanţă. Le-am zis băieţilor să aibă încredere în ei la pauză, erau cu capetele plecate, dar apoi şi-au revenit”,  a mărturisit Claudiu Niculescu. 


    Veteranii Bornescu  și Lazăr s-au fotografiat  în vestiar alături de  Cupă și de copiii lor
Veteranii Bornescu și Lazăr s-au fotografiat în vestiar alături de Cupă și de copiii lor

Antrenorul şi jucătorii săi au sărbătorit, cum era şi firesc, cel mai mare rezultat din istoria echipei de lângă Bucureşti.

 “Am plecat după meci direct la hotelul din Snagov unde am fost cazaţi. Am petrecut ca românii, până dimineaţă, au fost chemaţi lăutari... Toţi am fost foarte fericiţi, însă şi extrem de obosiţi. Bucuria a fost enormă”, a mărturisit tehnicianul pentru Click!.  


    Veteranii Bornescu  și Lazăr s-au fotografiat  în vestiar alături de  Cupă și de copiii lor
Veteranii Bornescu și Lazăr s-au fotografiat în vestiar alături de Cupă și de copiii lor

“Este unul dintre cele mai frumoase trofee, pentru că nu mă gândeam că o pot face cu FC Voluntari. Am câştigat această cupă pentru că am avut încredere în noi. Mă bucur că las ceva în urmă”, a povestit şi căpitanul Voluntariului, fostul rapidist Vasile Maftei.

Lovin, cu ochii în lacrimi la ultimul meci

simeon stalpnicul png

Finala cu Voluntari a fost ultima pentru mijlocaşul Florin Lovin. Fotbalistul de 35 ani şi-a încheiat cariera şi va încerca să facă performanţă în impresariat.

”Nu este o finală tristă. Pentru mine a fost o onoare să-mi închei cariera într-un meci cu trofeul pe masă. Înainte de meci am fost copleşit de emoţii. Este o seară tristă, dar şi una fericită. Nu vreau să dau uitării ultimii doi ani petrecuţi la Astra şi care au fost frumoşi. Am fost cea mai bună echipă din România în ultimii doi ani. Când s-a terminat meciul le-am mulţumit colegilor şi mi-au dat lacrimile”, a spus Lovin la Digisport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net