“Balaurul” cu 7 capete, în calea FCSB! Tragerea la sorţi e luni, de la 14.00

Ultima actualizare:

    FCSB s-ar putea reîntâlni cu Sporting Lisabona în 16-imile Ligii Europa
FCSB s-ar putea reîntâlni cu Sporting Lisabona în 16-imile Ligii Europa

FCSB află luni echipa cu care se va confrunta în februarie în 16-imile Ligii Europa. Vicecampioana României are nevoie de mult noroc pentru a fenta granzii din prima urnă. Mai exact, roş-albaştrii vor să evite şapte dintre cele 15 adversare posibile.

A venit vremea ca FCSB să “plătească” pentru uşurinţa cu care a pierdut pe ultima sută de metri şefia grupei din Liga Europa. Luni după-amiază, la Nyon, echipa lui Nicolae Dică va fi introdusă în a doua urnă, alături de celelalte ocupante ale poziţiilor secunde, la care se adaugă patru dintre cele opt grupări redirecţionate din Liga Campionilor. Evident, pe noi ne interesează acum formaţiile din prima urnă, în afară de Viktoria Plzen, care nu poate fi împerecheată cu FCSB în 16-imi pentru că cele două au făcut parte din aceeaşi serie. Aşadar, rămân 15 posibile adversare, din care aproape jumătate (7) par inabordabile, cel puţin pe hârtie.


    Atletico Madrid e una dintre posibilele adversare
Atletico Madrid e una dintre posibilele adversare

Ca valoare demonstrată în ultimii ani, Atletico Madrid şi Arsenal sunt de departe “balaurii” cei mari de care ar fi bine să ne ferim. Trupa lui Diego Simeone a avut o stagiune ratată în Ligă (doar locul trei în grupă), în timp ce “tunarii” lui Arsene Wenger au evoluat accidental în a doua competiţie continentală.

Pe lângă Atletico şi Arsenal, în urne vor intra alţi cinci “balauri” înfiorători. Mai întâi, îi avem pe italienii de la AC Milan şi de la Lazio. Rossonerii antrenaţi de celebrul Rino Gattuso sunt în criză pe plan intern, dar rămân o forţă în Europa. În schimb, Lazio Roma, echipa lui Ştefan Radu, e într-o perioadă excelentă, pe ambele fronturi. Dacă scăpăm de italieni, n-ar fi rău să evităm şi celelalte două echipe din Spania, Bilbao şi Villarreal. De forţa bascilor s-a lovit chiar în acest sezon Dinamo, iar “Submarinul Galben” a fost clar peste FCSB în stagiunea trecută a Ligii Europa. O nucă tare rămâne şi Sporting Lisabona, echipa cu care Gigi Becali ar vrea să joace pentru a-şi lua revanşa după acel dureros 1-5 din luna august care a năruit speranţele FCSB-ului la grupele Ligii Campionilor.

Dinamo Kiev, Zenit, ŢSKA Moscova şi Lokomotiv Moscova sunt alte echipe din prima urnă cu care FCSB ar avea mult de furcă. În primul rând, valoarea roş-albaştrilor e inferioară, acestea fiind cluburi la care se investeşte masiv an de an. De asemenea, deplasările în Rusia sau Ucraina în luna februarie nu sunt deloc plăcute din cauza temperaturilor scăzute.

Pentru ca FCSB să aibă ceva speranţe de calificare, nu există multe variante. Italienii de la Atalanta Bergamo şi nemţii de la Red Bull Leipzig fac parte din campionate puternice, dar n-au acea experienţă europeană care contează enorm în această fază a competiţiei.

Ca valoare, ultimele două formaţii din prima urnă sunt portughezii de la Sporting Braga şi austriecii de la Salzburg. La pima vedere, FCSB ar deţine şanse egale cu oricare dintre aceste două echipe. Totuşi, prin prisma loturilor şi a cotelor de piaţă, Braga şi Salzburg sunt şi ele superioare FCSB-ului.

URNA 1

Villarreal

Dinamo Kiev

Braga

AC Milan

Atalanta

Lokomotiv Moscova

Viktoria Plzen

Arsenal

Salzburg

Athletic Bilbao

Lazio

Zenit

ŢSKA Moscova

Atletico Madrid

Leipzig

Sporting Lisabona

URNA 2

Astana

Partizan

Ludogoreţ

AEK Atena

Ol. Lyon

FC Copenhaga

FCSB

Steaua Roşie

Marseille

Ostersund

Nice

Real Sociedad

Napoli

Spartak Moscova

Celtic Glasgow

Borussia Dortmund

*Meciurile se vor juca la 15 şi 22 februarie, iar echipele din prima urnă vor disputa manşa retur pe teren propriu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net