Budescu a salvat debutul lui Contra la naţională. Vezi povestea jucătorului nedreptăţit de Iordănescu şi Daum!

Ultima actualizare:

    România a jucat acelaşi fotbal slab, singurul lucru în plus fiind controversatul Constantin Budescu, cel care i-a oferit noului selecţioner un debut de vissportpictures.eu
România a jucat acelaşi fotbal slab, singurul lucru în plus fiind controversatul Constantin Budescu, cel care i-a oferit noului selecţioner un debut de vissportpictures.eu

Cosmin Contra nu putea schimba în câteva zile o naţională obşinuită timp de un an cu un alt mod de lucru, dar câţiva jucători putea totuşi înlocui. Asta a şi făcut „Guriţă”, care şi-a adus la lot doi, trei fotbalişti cu gleznă fină, iar aceştia au anulat prin valoarea individuală lipsa unei idei colective de joc. Poate a văzut şi Daum acum că şi calul munceşte, dar nu dă lapte şi că pe Budescu l-a nedreptăţit!

Toată lumea s-a revoltat de absenţa lui Denis Alibec de la echipa naţională, dar nimeni n-a avut nicio porblemă când a lipsit Consantin Budescu. Mai decisiv şi pentru FCSB decât „sterilul” atacant, mijlocaşul în vârstă de 28 de ani avea toate motivele să considere că merită o convocare de la principiosul neamţ, doar că de şapte ori n-a venit, iar cu Danemarca, atunci când a fost chemat, a fost uitat pe banca de rezerve. Cosmin Contra a ştiut mai bine că pe kazahi nu trebuie să-i iei la greco-romane, aşa cum am făcut ca fraierii la acel 0-0 de la Astana, ci că îi depăşeşti uşor prin tehnicitate. Budescu a devenit brusc omul potrivit şi a fost aruncat în luptă din primul minut pentru că nu era nimic de pierdut. Iar „Fortuna”, zeiţa, nu  sponsorul de pe tricourile de joc, şi-a întors faţa către curajos! Astfel, după 33 de minute de joc sărac, ca pe vremea lui Daum, în care singura realizare notabilă a fost pierderea vocii lui Cosmin Contra, „Sarmale” a ieşit la rampă. S-a făcut că o ia în stânga, dar a luat-o în dreapta şi l-a eliminat din joc pe Tagybergen. Apoi, a mimat o centrare şi l-a „urechiat” pe săracul Beysebekov, pentru ca finalizarea să vină cu un şut din şold, pe sub surprinsul portar Pokatilov. Cinci minute mai târziu, Budescu l-a lăsat pe guşterele de Dmitrenko să atace decisiv şi i-a mişcat mingea exact când acesta era s-o atingă.

Nu jucase niciun minut în aceste preliminarii

Penalty, transformat de două ori tot de el, şi în loc de un 0-0 cu scrâşnete din dinţi şi mârâieli din tribune s-a intrat la cabine 2-0, liniştit şi cu încredere într-un viitor mai bun. Şi de ce? Pentru că Cosmin Contra a mizat pe un jucător de valoare cu toate bubele lui! Pentru Daum a contat mai mult că nu face faza defensivă, că mănâncă mult, că la naţională nu se satură doar cu paste şi alte prostii subiective şi a plătit. Pe „Guriţă”, mijlocaşul crescut în comuna Manasia, la doi paşi de stadionul Unirii Urziceni şi umilit de Petrolul în timpul junioratului, l-a răsplătit! Cu siguranţă Budescu va juca şi prost, dar dacă Contra va face în continuare astfel de pariuri atunci avem o şansă să mergem la Euro 2020. ”Nu am jucat să demonstrez nimic. Am spus că de câte ori voi fi chemat, voi veni cu plăcere. Au venit foarte mulți prieteni în tribune. E o atmosferă bună cu Contra, ne bucurăm că l-am ajutat și i-am oferit o victorie”, a spus Budescu la finalul meciului.

Anghel Iordănescu şi-a bătut joc de el

Mijlocaşul FCSB-ului nu e la prima ispravă pentru echipa naţională a României şi nici la prima dublă marcată sub tricolor. Pe 10 noimebrie 2015, Budescu a primit o şansă de la Anghel Iordănescu în decisivul meci din Feroe, din campania pentru Euro 2016. A dechis scorul printr-un gol de senzaţie şi tot el a făcut 2-0, pecetluind calificarea în Franţa. Drept răsplată, „Tata Puiu” şi-a adus aminte că e gras şi nu face faza defensivă şi nu l-a luat la turneul final. Ce am făcut acolo ştim cu toţii! Aşa a apărut Daum!

Are un copil şi îl aşteaptă pe al doilea

Constantin Budescu s-a născut într-o familie modestă din Ialomiţa şi la Ploieşti a fost „înfiat” de nişte prieteni mai înstăriţi ai părinţilor. Aceştia l-au ţinut la ei în casă în momentul când mijlocaşul s-a apucat de fotbal, şi a mâncat la aceeaşi masă cu Mădălina, fiica binefecătorilor săi. Cei doi au crescut ca fraţii, iar la maturitate s-au îndrăgostit şi s-au căsătorit! Din mai 2015 sunt părinţii lui Patrick Nicholas, iar Mădălina va naşte până la finalul anului al doilea copil al lor.


    Budescu i-a dedicat dubla cu Kazahstan fiului său, Patrick, sportpictures.eu
Budescu i-a dedicat dubla cu Kazahstan fiului său, Patrick, sportpictures.eu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net