Dan Petrescu nu a pierdut de nouă ani în faţa echipei de suflet

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Antrenorul CFR-ului va fi joi seară iar rivalul FCSB, echipă unde a crescut şi a câştigat trofee.

La Cluj, joi de la ora 21.00, CFR va avea loc derby-ul cu FCSB, iar Pentru Dan Petrescu e o partidă specială. Va întâlni pentru a 13 oară în cariera de tehnician formaţia care l-a consacrat şi se poate lăuda că în ultimele trei jocuri nu a fost învins.

Liderul Ligii I primeşte vizita rivalei FCSB. Între conducători a început deja războiul declaraţilor, ardelenii fiind acuzaţi că au sprijinul arbitrilor prin prisma faptului că beneficiază des de penalty-uri. Pe lângă ironii, duelul e totuşi unul aparte pentru Dan Petrescu. Omul de pe banca clujenilor s-a remarcat ca jucător în Ghencea, acolo unde a obţinut trei titluri, tot atâtea Cupe şi a jucat o finală de Cupa Campionilor în 1989 contra celor de la AC Milan, 0-4. "Pentru mine FCSB e Steaua, e echipa la care am crescut, am jucat şi am câştigat în trecut…Ei au jucat tot timpul, nu s-au desfiinţat, nu văd ce rost are să zicem că e altă echipă. Pentru mine asta e Steaua, cea care e acum", a spus “Bursucul” celor de la LPF. Apoi, a continuat: “Tot timpul când voi juca împotriva Stelei va fi un meci deosebit, e clar. Şansele sunt de 50 - 50. Ea poate fi învinsă prin muncă, sacrificiu, puţin noroc şi inspiraţie".

Dan Petrescu are acum 49 de ani şi e unul dintre cei mai buni antrenori români, dar până la statutul actual a fost nevoit să facă faţă şi primei sale iubiri, Steaua. Prima dată au rivalizat în 2004 şi a pierdut, el fiind atunci tehnician al Sportului Studenţesc. Până acum s-au duelat de 12 ori, bilanţul fiind de trei victorii, un egal şi opt înfrângeri. Interesant e că în ultimele meciuri a triumfat de două ori şi a remizat o dată, adică nu s-a înclinat în faţa roş-albaştriilor din decembrie 2008. Era pe banca Unirii Urziceni, iar în ultimii ani a pregătit cluburi din străinătate. Totuşi, în 2015 a condus un meci pentru ASA. A fost de ajuns să ia Supercupa în faţa FCSB, scor 1-0, rezultat des întâlnit în partidele dintre ele. A plecat iar peste graniţe şi acum în vară s-a întors în ţară pentru a aduce titlul în Gruia şi până acum planul îi merge perfect.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net