Englezii domină din nou Europa

Ultima actualizare:

    Aguero şi compania sunt pe mare grabă cu campionatul pentru că îi aşteaptă Campionatul Mondial din Rusia şi vor să se odihnească puţin până atunciFoto: Guliver/ GettyImages
Aguero şi compania sunt pe mare grabă cu campionatul pentru că îi aşteaptă Campionatul Mondial din Rusia şi vor să se odihnească puţin până atunciFoto: Guliver/ GettyImages

Britanicii au fost acuzaţi în ultima vreme că nu tratează serios cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, mizând mai mult pe campionatul intern, de unde vine grosul banilor. După ce granzii şi-au pus antrenori cu istoric glorios în Ligă, lucrurile par să se fi schimbat în sfârşit în bine.

Şi tocmai în anul când englezii au plecat în premieră la drum cu cinci echipe. Campioana Chelsea şi locul 2, Tottenham, au mers direct în grupe, locurile 3 şi 4, adică Manchester City şi Liverpool, au trecut lejer de play-off, iar Manchester United a ocupat locul rezervat câştigătoarei Ligii Europa. Lumea se întreba însă dacă are vreun rost această invazie britanică din moment ce ultimele sezoane au demonstrat că dau doi bani pe Liga Campionilor, titlul din Premier League interesându-i mai mult. Rezultatele arată însă că a fost de bun augur. Conte, Mourinho, Guardiola, Klopp şi Pochettino, toţi antrenori pentru care Liga e maximul în fotbal, au transmis alt mesaj şi pentru prima dată în ultimii patru ani Anglia trece de grupe cu toate echipele cu care a intrat. Şi nu oricum! Înaintea meciurilor din această ultimă etapă toate cinci erau lidere în grupele lor, cu şanse mari să-şi păstreze acest statut. Totuşi, e doar primul pas făcut corect de englezi, al căror drum spre trofeul pe care n-au mai pus mâna de cinci ani e mult. Ultima dată Chelsea antrenată de Roebrto Di Matteo a dus Liga Campionilor în Albion, după care a urmat hegemonia spaniolilor cu patru trofee din cinci adjudecate. Britanicii se lăcomesc însă şi vor chiar mai mult. În Anglia se vorbeşte chiar despre o finală 100% insulară, care s-ar repeta la 10 ani după celebrul Manchester United – Chelsea, de la Moscova, câştigat de trupa lui Ferguson la penalty-uri.

Chiricheş stă la mâna lui Guardiola

Englezii şi-au demonstrat în primele cinci meciuri forţa, dar în al şaselea trebuie să-şi demonstreze şi moralitatea. Asta pentru că Manchester City, echipă care nu mai poate pierde primul loc, e obligată să arbitreze lupta pentru locul 2, dintre Şahtior Doneţk şi Napoli. Echipa românului Vlad Chiricheş are nevoie de trei puncte la Roterdam, dar acestea ar fi inutile dacă Aguero şi compania nu-i ajută şi nu câştigă în Ucraina. Şi un egal o califică pe Şahtior datorită meciurilor directe.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net