FCSB s-a făcut de râs la Plzen, în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Florin Tanase nu a putut aduce limpezime in jocul FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Florin Tanase nu a putut aduce limpezime in jocul FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Cu o echipă făcută după indicațiile patronului, românii au fost o pradă ușoară în Cehia. FCSB a fost învinsă cu scorul de 2-0 de Viktoria Plzen în penultima etapă a grupelor Ligii Europa.

Invincibilitatea europeană a celor de la FCSB a luat sfârșit aseară. Viktoria Plzen a învins cu scorul de 2-0 și românii au nevoie de o victorie în ultima etapă pentru a termina pe primul loc grupa în Liga Europa.

Cu calificarea deja asigurată, antrenorul din tribună, Gigi Becali, și-a permis să joace cu o parte din rezerve la Plzen. Astfel, în poartă a apărut puștiul de 18 ani Andrei Vlad și au fost titularizați Enache, Junior Morais, Ovidiu Popescu, Filip sau Golofca. Aceștia au demonstrat încă o dată de ce nu prea joacă în campionat, mai ales că aseară au avut în față o formație cu foame de puncte, dar mai ales de revanșă. Căci nimeni de la Plzen nu uitase cele trei înfrângeri suferite în acest sezon în fața FCSB. Ei bine, aseară cehii s-au răzbunat cu vârf și îndesat, demonstrându-i patronului-antrenor cu gândire de târgoveț, nu de om de fotbal – altfel nu se poate explica de ce Alibec a fost lăsat să se chinuiască tot meciul – că acest sport înseamnă mult mai mult decât cumpărare și vânzare de jucători.

În prima repriză ambele au avut ocazii de a marca. Alibec, atacantul care ar trebui să fie o mină de aur s-a dovedit o simplă mină de calcar în minutul 20, atunci când, bine găsit de Coman, a făcut o cursă de 30 de metri încheiată cu un șut slab, pe jos. Gazdele, însă, au avut cea mai mare ocazie de a deschide scorul. Era minutul 34 când Enache a respins de pe linia porții.

Așa cum a anunțat, Gigi Becali a făcut două schimbări la pauză prin trimisul lui pe bancă, Nicolae Dică. Cel care semnează foaia ca antrenor, dar care nu se comportă decât ca un simplu executant, i-a introdus pe Nedelcu și Florin Tănase, dar mișcarea nu a avut nici un efect, căci după doar 6 minute gazdele au deschis scorul. Aflat în ofsaid nesemnalizat, Peterzela a înscris din interiorul careului printr-un șut la colțul scurt.

Românii au ieșit la atac, dar în afara unui șut puternic, al lui Fl. Tănase, scos în corner de sărbătoritul zilei, portarul Hruska, nu s-a mai petrecut nimic notabil din punctul nostru de vedere. Nu același lucru de poate spune despre gazde, care au stabilit scorul final după o fază în care portarul Vlad a trecut de la extaz la agonie în câteva secunde. Era minutul 76 când acesta a respins incredibil un șut din interiorul careului, mingea a ajuns la 20 de metri, de unde a fost șutată cu forță și apoi deviată cu capul din careu în plasă.

Pentru a câștiga grupa, FCSB are nevoie de toate cele trei puncte din meciul contra elvețienilor de la Lugano. Obiectiv realizabil cu condiția ca echipa să fie condusă de antrenor, nu de patron.

image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net