Frica de atentate îi ţine pe francezi departe de stadion

Ultima actualizare:

    Pe această arenă va juca naţionala României meciul  de deschidere  al Euro 2016
Pe această arenă va juca naţionala României meciul de deschidere al Euro 2016

Francezii nu s-au înghesuit să umple „Stade de France” la meciul de rugby Franţa – Italia (ora 16.25, DolceSport 3), programat sâmbătă (6 februarie) în prima etapă a Turneului celor 6 Naţiuni.

Astfel, doar 50.000 de spectatori sunt aşteptaţi în tribune, principala arenă sportivă a Parisului urmând să fie pe jumătate goală. La un asemenea eveniment, francezii ar fi epuizat biletele, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014, la ultimul Franţa – Italia din aceeaşi competiţie, meci urmărit de 78.000 de oameni. Acum, parizienii au însă o mare problemă, legată de frica inoculată de atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut, atunci când au murit 130 de persoane, iar „Stade de France” a fost una dintre ţintele teroriştilor. 

Pentru asigurarea ordinii, organizatorii francezi au pregătit în această după-amiază măsuri de securitate fără precedent, cu mai multe filtre performante postate în faţa spectatorilor. De asemenea, peste o mie de poliţişti vor fi mobilizaţi la faţa locului, mulţi dintre ei urmând să acţioneze sub acoperire, printre cei aflaţi în tribune. „Simţim o grea responsabilitate. E important să arătăm că viaţa merge mereu înainte”, a declarat selecţionerul naţionalei de rugby a Franţei, Guy Noves.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net