Golofca, ultimul «câine» ajuns la echipa lui Becali

Ultima actualizare:

    Atacantul a semnat un contract pe patru ani şi va purta numărul 22 pe tricou
Atacantul a semnat un contract pe patru ani şi va purta numărul 22 pe tricou

Cătălin Golofca a anunţat la începutul campionatului că e dinamovist de mic şi că şi-ar dori să se transfere de la FC Botoşani la “câini”. La doar două săptămâni distanţă a semnat cu FCSB, mărturisind că ”i s-a împlinit un vis”.

Cătălin Golofca are 27 de ani şi e cel mai bun fotbalist al sezonului ce abia a început. În patru etape, a punctat de trei ori şi a oferit patru pase decisive. A dus Botoşaniul pe primul loc în clasament, iar Gigi Becali, patronul vicecampioanei, l-a ofertat duminică seara, în timp ce FCSB se zbătea să învingă pe Chiajna. “Am vorbit cu el şi mi-a zis că dacă-l iau şi intră în teren o să dea gol şi cu Sporting Lisabona. M-a impresionat şi am mai dat 100.000 de euro pentru el, deci 400.000 pentru 40 la sută din drepturile federative, că am vrut să plătesc doar 300.000”, a anunţat Becali. “El poate să joace şi pe dreapta şi acolo avem nevoie. Dacă nu poate Budescu, intră Golofca, iar Teixeira va fi al doilea atacant”, a completat finanţatorul roş-albaştrilor, în timp ce Sebastian Chitoşcă va fi cedat la Botoşani ca parte a tranzacţiei.

Suporterii îi dau timp de adaptare

“Nu mă interesează să iau bani pe el, ci să-l am în echipă, dar Iftime (nr- patronul FC Botoşani) îl vinde când vrea. Doar i-am zis că-n doi ani îl dă cu 3 milioane de euro dacă-l lasă să joace la noi”, a încheiat Becali. Fotbalistul care are doar un sezon în Liga I ar putea debuta pentru bucureşteni mâine contra celor de la Poli Iaşi, iar jocul său ar trebui să fie excelent pentru a fi pe placul suporterilor. Aceştia nu uită că Golofca şi-a arătat simpatia pentru rivalii din “Ştefan cel Mare”.“Eu ţin cu Dinamo în meciul cu Athletic Bilbao, le ţin pumnii. Sunt dinamovist de mic şi mereu mi-a plăcut Torje când juca la ei”, a anunţat el zilele trecute. Acum însă, că s-a transferat la FCSB, declaraţia sa e total schimbată: “Este un vis împlinit. Am muncit să ajung la Steaua. Am ştiut că voi ajunge aici. Nu o să dezamăgesc pe nimeni. Ştiu ce pot şi cât pot. E apogeul carierei mele şi sper să-l răsplătesc înzecit pe Gigi Becali”.

Şi Pîrvulescu a făcut la fel

simeon stalpnicul png

Acum e la Wisla Plock, în Polonia, dar în 2011 era la Gaz Metan şi posta pe reţelele sociale ode la adresa roş-albilor. S-a întâlnit cu fanii şi a îmbrăcat tricoul “câinilor” din peluză, dar în 2012 s-a dus la stelişti şi chiar a fost huiduit o perioadă din cauza declaraţiilor de dragoste adresate lui Dinamo.

simeon stalpnicul png

În 2015 a părăsit-o pe actuala FCSB şi spunea că aici e Raiul pe Pâmânt, plângând la despărţire.

Pleşan, cu inima împărţită-n două

simeon stalpnicul png

Mijlocaşul e celebru pentru că la fiecare transfer anunţa că echipa respectivă e “cea de suflet”. A jucat la Dinamo în 2005 şi apoi a plecat la Poli Timişoara. A revenit în Bucureşti, unde a discutat cu roş-albii, dar în timpul tratativelor s-a scuzat că are nevoie la toaletă şi a fugit din clădirea de birouri. S-a dus direct la Gigi Becali şi a semnat cu Steaua. Nu a rezistat, a mai jucat în Rusia şi la Craiova, acum fiind liber de contract. “Mi-am dorit să ajung la Dinamo, nu la Steaua. Aici mă pot remarca”, spunea el înainte de mutarea în Ghencea. Apoi, în tricoul roş-albastru declara: “Am ales cu sufletul Steaua. E o echipă mare”.

Stanciu, din Ştefan cel Mare în Ghencea

simeon stalpnicul png

Nicolae Stanciu s-a remarcat la FC Vaslui şi visa să joace la Dinamo, declaraţiile sale din 2011 fiind mărturie. “Îmi doresc cel mai mult să ajung în Ştefan cel Mare. Doar aici vreau să joc”, a anunţat mijlocaşul, care s-a şi antrenat alături de “câini”. A riscat chiar să fie acuzat de dublă semnătură, fiind sub contract atât cu Vaslui, cât şi cu Dinamo, dar până la urmă cluburile s-au rezolvat amiabil. Totuşi, în 2013 s-a dus la Steaua şi a spus că provine dintr-o familie de stelişti.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net