Rapidiştii se bat între ei pentru Cupa României

Ultima actualizare:

    Buni prieteni, Bornescu,  Săpunaru şi Maftei vor  fi adversari diseară
Buni prieteni, Bornescu, Săpunaru şi Maftei vor fi adversari diseară

Ultimul act al Cupei României, găzduit de stadionul Ilie Oană, din Ploieşti, va fi unul dintre cele mai triste pe care le-a avut competiţia. Ilfovenii nu vor rămâne decât cu un eventual trofeu în palmares, care nu duce în cupele europene, iar giurgiuvenilor nu le mai arde de nimic, majoritatea urmând să părăsească la vară echipa. Foştii rapidişti promit să încingă însă spiritele!

Feroviarii au fost tot timpul specialişti ai Cupei României, pe care au câştigat-o de 13 ori înaintea falimentului de anul trecut. La fel au rămas însă foştii jucători şi după ce s-au împrăştiat fiecare pe unde au putut. Voluntari şi Astra i-au asimilat pe cei mai mulţi dintre ei şi s-au transformat repede în adevărate focare de rapidism. Astfel, în finala de diseară îl vom avea la ilfoveni pe Vasile Maftei, legendă vişinie cu trei Cupe câştigate în Giuleşti, în 2002, 2006 şi 2007. 

De asemenea, un alt fost căpitan al feroviarilor, Costin Lazăr, şi-a găsit un loc cald la Voluntari şi vrea să pună din nou mâna pe trofeul adus în Grant în 2007 cu Răzvan Lucescu antrenor. Mircea Bornescu a câştigat şi el deja Cupa României, în 2013, dar cu Petrolul, pe terenul căreia se va juca această finală. Din lotul de jucători mai face parte şi mijlocaşul Alexandru Coman, cel mai tânăr rapidist din lotul Voluntariului. În conducere e de asemenea inflaţie de rapidişti, dar şi de câştigători ai acestui trofeu. Secundul Daniel Pancu are trei Cupe cu Rapid, cele din 1998, 2002 şi 2006, iar directorul sportiv, George Galamaz, două trofee, dar unul cu Dinamo, în 2005, şi unul cu Steaua, în 2011. D

intre ilfoveni, Florin Cernat a mai pus de două ori mâna pe Cupa României, în 2000 şi 2001, iar antrenorul Claudiu Niculescu a fost „Rege” cu „câinii” de trei ori, 2003, 2004 şi 2005. Experienţa este cuvântul de bază şi la Astra, iar ea este adusă tot de „clanul” Rapid. Căpitanul Cristi Săpunaru a câştigat Cupa României cu feroviarii în 2007, înainte să-şi treacă în palmares trei la Porto. Daniel Niculae are acasă două medalii de aur pentru Cupele din 2002 şi 2006, iar Filipe Teixeira, rapidist în perioada 2011-2013, participă şi el la zestre cu o Cupă, dar a Franţei, câştigată cu PSG în 2004. Cristi Oros, Alexandru Ioniţă şi antrenorul Marius Şumudică au jucat la Rapid în vremuri când nu se câştigau niciun fel de trofee. Preşedintele giurgiuvenilor, Coman, a fost totuşi mai norocos, el trecându-şi în palmares ultimele două Cupe din istoria giuleştenilor, cele din 2006 şi 2007. De la giurgiuveni, Budescu a mai câştigat trofeul, cu Astra, în 2014, iar Geraldo şi Boudjemaa, în 2013, cu Petrolul. 

Şumudică a plâns înaintea ultimului meci la Astra

simeon stalpnicul png

Finala Cupei României va fi sfârşit de aventură pe malul Dunării pentru mulţi jucători şi antrenori ai Astrei Giurgiu, inclusiv pentru antrenorul Marius Şumudică. Acesta va părăsi echipa, probabil pentru un contract bun în ţările arabe, iar la conferinţa de presă de dinaintea jocului cu Voluntari a izbucnit în plâns. „Au fost doi ani extraordinari şi simt că se apropie sfârşitul, că ne despărţim. Mă doare sufletul! Jucătorii m-au făcut să mă simt antrenor şi le mulţumesc mult. Cele mai frumoase momente pe care le poate trăi un antrenor, calificare în grupele UEL, titlul, eliminarea lui West Ham de două ori”, a rememorat Şumudică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net