Ronaldo, la al cincilea Balon de Aur. L-a egalat pe Messi

Ultima actualizare:

    Portughezul l-a câştigat aseară pe al cincilea, câte are şi argentinianul, şi cei doi continuă monopolul pus pe acest trofeu în urmă cu 10 aniFoto Click!
Portughezul l-a câştigat aseară pe al cincilea, câte are şi argentinianul, şi cei doi continuă monopolul pus pe acest trofeu în urmă cu 10 aniFoto Click!

Balonul de Aur nu mai este cu nimic superior ruletei. Dacă la celebrul joc de casino bila poate să cadă doar pe culorile roşu sau negru, la fotbal sunt disponibile pentru premiere doar variantele Messi şi Ronaldo. Pentru 2017 a fost rândul jucătorului de la Real Madrid. La anul, poate va fi invers!

FIFA şi France Football au decis până în 2009 separat statutul de cel mai bun jucător de fotbal al anului, forul mondial fiind cu diplomele, iar prodigioasa revistă cu Balonul de Aur. În urmă cu opt ani s-au comasat şi au oferit trofeul împreună, iar de anul trecut s-au separat din nou. Orice ar face nu pot schimba însă numele, pentru că ele sunt aceleaşi din 2008 încoace: Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Pentru 2017 FIFA a decis prima, în octombrie, că portughezul merită acest statut, iar France Football ce mai putea să facă? Aseară, publicaţia din Hexagon i-a oferit şi ea clasicul său Balon, dar fără o ceremonie fastuoasă, cum se întâmpla până acum, ci în spatele unor uşi închise. Pentru Ronaldo, omul recordurilor, e o mare realizare pentru că înseamnă al cincilea din vitrină, adică tot atâtea câte are şi marele său rival, Lionel Messi.

Kaka a câştigat în 2007, iar de atunci doar Ronaldo şi Messi

Nu mai are rost să menţionăm că nimeni în istoria fotbalului nu mai are cinci Baloare de Aur, Platini, Cruyff şi Van Basten rămânând deja mult în urmă cu ale lor trei trofee. Şocantă şi demoralizantă este însă hegemonia pe care cei doi au pus-o pe acest trofeu, care din 2007, de la brazilianul lui AC Milan, Kaka, n-a mai ajuns la altcineva. Seria a început-o Ronaldo, care l-a câştigat pe cel din 2008, au urmat patru la rând adjudecate de Messi, apoi două pentru CR7, pentru ca Messi să-l ia pe al cincilea în 2015. Acum portughezul are două la rând, 2016 şi 2017, şi dacă se va mai continua mult aşa nu va mai conta pentru nimeni cine câştigă acest trofeu. Totuşi, nici nu prea avea cine altinceva să-l câştige, apărarea trofeului Ligii Campionilor de către Realul lui Ronaldo cântărind decisiv.

Neymar şi Griezman, ultimii perdanţi

Modul în care Ronaldo şi Messi s-au succedat la Balonul de Aur s-a menţinut din 2011 încoace şi la locurile secunde. Astfel, de fiecare dată când unul a câştigat trofeul, celălalt s-a situat pe locul 2. Cei care au întregit podiumul au fost astfel daţi uitării, dar merită amintiţi măcar pentru gustul amar de a fi atât de aproape de fructul interzis. Cel mai frustrat se poate considera însă Neymar, care anul acesta a bifat al doilea loc 3, după cel din 2015. În 2016 Griezman, de la Atletico, a stat alături de „duetul de vis”, dar Neuer, Iniesta, Xavi şi Ribery ştiu şi ei cum e acest sentiment.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net