Se fac deja jocurile pentru CFR?

Ultima actualizare:

    Culio a marcat din penalty golul de 2-0 și a consfințit victoria ardelenilor cu Dinamo. Noroc pentru pariorul din Craiova care avea că CFR nu pierde în Ştefan cel MareFoto Click!
Culio a marcat din penalty golul de 2-0 și a consfințit victoria ardelenilor cu Dinamo. Noroc pentru pariorul din Craiova care avea că CFR nu pierde în Ştefan cel MareFoto Click!

Dinamoviştii au fost dezavantajaţi în Gruia şi, nemulţumiţi de arbitrajul lui Găman, au luat foc, declarând că ceferiştii apelează la „ jocuri de culise”, „fluieraşii” fiind doar unul dintre ”instrumentele” ce-i ajută să-şi atingă obiectivul.

S-au scurs doar cinci etape din acest sezon al Ligii I şi „tunurile” sunt puse pe CFR. Echipa e în topul clasamentului, are patru victorii şi o remiză, însă rezultatele sunt controversate. Până acum a primit trei penalty-uri în meciuri diferite, dar ultimul a fost cel mai contestat. Era minutul 35 al jocului cu Dinamo şi Bokila a centrat în careul advers, iar mingea l-a lovit pe Nedelcearu. Arbitrul George Găman, aflat la distanţă mare de fază şi fix în spatele fundaşului dinamovist, a decis fără a se consulta cu asistentul Şovre să acorde lovitură de la 11 metri. Culio a transformat şi a stabilit scorul final, 1-0, iar dinamoviştii s-au dezlănţuit după partidă. „Domnul Găman să-mi explice cum a văzut de unde era că l-a lovit mingea în mână pe Nedelcearu. Dacă e Superman şi vede prin jucători, eu tac. Asistentul Şovre mi-a spus că nu el a dat penalty-ul, deci a fost domnul Găman – Dinamo, 1-0”, a tunat Cosmin Contra, care, după meci, în parcarea stadionului, le-a arătat faza inclusiv unor jucători de la CFR. Apoi, a dat de înţeles că echipa sa a fost victima unui aranjament: „CFR şi-a luat măsuri după investiţiile făcute. E meciul şi penalty-ul. Clujul, de fiecare dată când a făcut un proiect serios, a beneficiat de toate condiţiile, adică are jucători, antrenor, dar şi conducere, iar asta se vede”.


    Arbitrul Găman a râs de  Nedelcearu, când jucătorul  îi arăta că mingea l-a lovit  în piept, nu în mână
Arbitrul Găman a râs de Nedelcearu, când jucătorul îi arăta că mingea l-a lovit în piept, nu în mână

Ardelenii au trei titluri cucerite în 2008, 2010 şi 2012, dar de fiecare dată au fost acuzaţi că totul s-a obţinut cu ajutorul arbitrilor. Fostul mare „fluieraş” Adrian Porumboiu a oferit şi un nume al unui om de casă al clujenilor, Ovidiu Haţegan, dar legăturile nu au fost niciodată demonstrate. Miza campionatului e de fapt accesul mai uşor în Liga Campionilor, competiţie de unde ardelenii au câştigat zeci de milioane de euro. Cert e că părerea lui Contra e susţinută inclusiv de Meme Stoica, oficialul stelist fiind de altfel unul dintre cei mai mari duşmani ai “câinilor”. “Numai în pielea celor de la CFR să nu fii…Veşnic dezavantajaţi de arbitri…Mă întreb cum rezistă. Bărbaţi adevăraţi, bravo”, i-a ironizat acesta public, pe o reţea socială. 


    Staff-ul roş-albilor, în frunte cu  antrenorul Cosmin Contra, i-au  cerut explicaţii asistentului Şovre,  iar secundul Gane a fost trimis în  tribune pentru proteste
Staff-ul roş-albilor, în frunte cu antrenorul Cosmin Contra, i-au cerut explicaţii asistentului Şovre, iar secundul Gane a fost trimis în tribune pentru proteste

De asemenea, toţi experţii în arbitraj l-au pus la zid pe Găman şi le-au dat dreptate roş-albilor, iar şefii dinamovişti vor cere oficial Comisiei Centrale a Arbitrilor să nu mai fie conduşi niciodată de acest arbitru. “Dinamo are cu el o istorie negativă, au fost mari greşeli cu Găman la centru. Credeam că e o coincidenţă nefericită, dar e intenţie. Vom face o cerere la CCA să nu-l mai delege la meciurile noastre”, a spus şi directorul sportiv, Ionel Dănciulescu.

Dan Petrescu: «Ei cu declarațiile, noi cu punctele»

simeon stalpnicul png

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a încercat să explice că şi echipa sa a fost dezavantajată în trecut. “Trăim în România şi aia e. În prima etapă am avut penalty clar şi cartonaş roşu. Am tăcut din gură. Aşa o să fac şi acum. Specialiştii ştiu mai bine. Nu vreau să comentez declaraţiile adversarului niciodată. Scorul e care e, deciziile au fost luate şi cele trei puncte sunt la noi. Eu vreau să ne respectăm. Contra a stat la mine în birou o oră înainte de meci, Hagi la fel, cu toţii sunt invitaţii mei”, a spus “Bursucul”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net