Era în scaun cu rotile acum 3 luni, iar acum e regina de la US Open

Ultima actualizare:

    Sloane Stephens, noua regină de la US Open
Sloane Stephens, noua regină de la US Open

Americanca Sloane Stephens (24 de ani) este noua regină a US Open, după ce a zdrobit-o în finală pe buna sa prietenă, Madison Keys, scor 6-3, 6-0. Tenismena din America a avut un început de an de coşmar - a fost operată la piciorul drept – în iulie era aproape de locul 1000 WTA, pentru ca acum să câştige un Mare Şlem.

La începutul anului, ambele finaliste de la US Open erau operate, Sloane la picior, Madison la încheietură, şi îşi trimiteau mesaje de încurajare. E adevărat, operaţia mai grea a avut-o Stephens. Din ianuarie şi până în aprilie ea a umblat cu o gheată ortopedică şi s-a deplasat în cărucior cu rotile sau în cârje pentru că nu avea voie să pună piciorul pe pământ. La 31 iulie ea era pe locul 957 WTA, însă intra în turnee datorită clasamentului „îngheţat“, care îţi permite să te înscrii în competiţii pe baza locului ocupat înaintea accidentării.


    Sloane a câștigat US Open trecând peste o perioadă grea: în urmă cu câteva luni avea piciorul imobilizat
Sloane a câștigat US Open trecând peste o perioadă grea: în urmă cu câteva luni avea piciorul imobilizat

La revenire, a mers la Wimbledon, unde a fost învinsă în primul tur, apoi Simona Halep a bătut-o la Washinghton (7-6, 6-0), dar la Toronto a ajuns până în semifinale, oferind primele semne de revenire. Tot până în semifinale s-a dus şi la Cincinnati, când tot Halep i-a barat drumul cu un sec 6-2, 6-1.  La US Open, Stephens a mers şnur şi a dus până la capăt povestea unei reveniri de succes. Conferinţa de presă a fost savuroasă:  „Pe 23 ianuarie 2017, când mă operam la picior, nu mă gândeam că voi fi pe undeva pe lângă titlul de la US Open sau măcar în Top 100. 16 săptămâni nu am putut să calc pe picior. Să vin să câştig aici, la US Open, fiind americancă, e fantastic. Înaintea partidei, ca să mă relaxez, mă uitam pe un site de maşini, citeam recenzii despre siguranţă. Am făcut şase greşeli neforţate tot meciul? Nu cred că mi s-a mai întâmplat asta vreodată“.

Halep, la 65 de puncte de lider

simeon stalpnicul png

În urma acestui succes, Sloane Stephens va avea parte de o ascensiune spectaculoasă, de pe locul 83 WTA până pe 17. În fruntea clasamentului va fi începând de astăzi Garbine Muguruza, cu 6030 de puncte, urmată de Simona Halep (5965), Elina Svitolina (5640), Karolina Pliskova (5520) şi Venus Williams (4756). 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net