Florin Mergea va face pereche cu un fost lider mondial!

Ultima actualizare:

    Florin Mergea
Florin Mergea

Tenismanul Florin Mergea, locul 53 în clasamentul ATP de dublu, a anunţat că-n prima parte a lui 2018 va face pereche cu sârbul Nenad Zimonjići, locul 36 mondial.

"Am fost destul de norocos în viaţă să cunosc şi să am alături de mine oameni deosebiţi. La fel şi în cea legată de tenis. Înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aş dori să-i mulţumesc lui Adi pentru colaborarea noastră şi sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă faţă. Nenad Zimonjić e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O să vă povestesc mai multe cu altă ocazie. Eu şi Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intenţiile noastre să devină realitate. Totul are o limită însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreună", a scris Mergea pe Facebook.

În iulie, Mergea a anunţat că va face pereche cu Adrian Barbu, locul 506. Cei doi au disputat câteva turnee până când Barbu a fost suspendat pentru dopaj.

În vârstă de 32 de ani, Florin Mergea are şapte titluri ATP la dublu în palmares cu Olivier Marach, Lukas Rosol, Marin Draganja, Rohan Bopanna, Aisam-Ul-Haq Qureshi şi Horia Tecău. El este vicecampion olimpic la Rio, alături de Horia Tecău.

Zimonjici, în vârstă de 41 de ani, a fost numărul 1 mondial la dublu în 2008 şi are în palmares trei titluri de Grand Slam la dublu şi cinci la dublu mixt.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net