Halep şi Nadal sunt pe val

Ultima actualizare:

    Halep a câştigat un titlu, a jucat  o finală şi o semifinală în turneele  disputate pe zgură în acest  sezon. Nadal a cucerit trei titluri  pe zgură în acest anFotografii: EPA
Halep a câştigat un titlu, a jucat o finală şi o semifinală în turneele disputate pe zgură în acest sezon. Nadal a cucerit trei titluri pe zgură în acest anFotografii: EPA

Simona Halep n-a ajuns încă pe prima poziţie a clasamentului WTA, dar se află într-o postură onorantă în ceea ce priveşte şansele la câştigarea turneului de Mare Şlem de la Paris.

Simona Halep şi Rafael Nadal. Aceştia ar fi învingătorii ediţiei din acest an la Roland Garros, asta dacă se respectă forma de moment arătată pe întreaga perioadă a sezonului de zgură. Cu o semifinală la Stuttgart, un trofeu la Madrid şi o finală pierdută la Roma, românca e considerată de toţi specialiştii principala favorită. Indicii-cheie în acest sens sunt oferite de casele de pariuri, care nu-şi permit să greşească şi să ofere cote fără legătură cu realitatea. Astfel, profitând de absenţele Serenei Williams (însărcinată) şi Mariei Şarapova (fără drept de joc), Simona Halep s-a cocoţat în postura de candidată numărul unu la victoria finală, cu o cotă care se învârte în jurul cifrei 4. Pe tabloul de la Roland Garros 2017, românca va fi a treia favorită, în ordinea ierarhiei mondiale la zi, aspect care n-are însă prea mare importanţă. Asta pentru că jucătoarele din faţa sa, Angelique Kerber şi Karolina Pliskova, au demonstrat o formă mizerabilă în ultima lună, nemţoaica confruntân-du-se şi cu probleme medicale. Dacă e să ne luăm după ce zic pariorii, principala rivală a Simonei la Roland Garros ar fi ucraineanca Svitolina, cea în faţa căreia a pierdut finala de la Roma. Ar urma apoi Muguruza şi Mladenovic, colege de generaţie cu Halep, dar şi veterana Kuzneţova, aflată la a doua tinereţe. 

Situaţia din secţiunea feminină a turneului parizian e copiată şi la masculin. La fel ca Simona, spaniolul Rafael Nadal nu e printre primii doi favoriţi ai hârtiei (e abia al patrulea, după Murray, Djokovic şi Wawrinka), dar e de departe favoritul numărul 1 în ceea ce priveşte cotele la casele de pariuri.

Favoriţii la Roland Garros 2017, conform bwin.com

Feminin

1. Simona Halep    4.25

2. Elina Svitolina    8.00

3. Garbine Muguruza    10.00

4. Svetlana Kuzneţova    13.00

5. Kristina Mladenovic    15.00

Masculin

1. Rafael Nadal    1.80

2. Novak Djokovic    4.00

3. Dominic Thiem    10.00

4. Andy Murray    13.00

5. Stan Wawrinka    13.00

Simona are un ligament rupt


    Accidentarea e mai gravă  decât se credea
Accidentarea e mai gravă decât se credea

Chiar dacă la casele de pariuri este favorită, Simona Halep trece prin emoţii în aceste zile. Ea a făcut o investigaţie medicală la glezna dreaptă, cea la care s-a accidentat în timpul finalei de la Roma, şi verdictul medicilor francezi nu e deloc îmbucurător: „RMN-ul arată un ligament rupt după căzătura de la Roma. Voi face tot ce voi putea ca să fiu aptă pentru Roland Garros. Medicii spun că şansele sunt 50/ 50 în acest moment, dar recuperarea a decurs bine de duminică până acum. Vă mulţumesc pentru toată susţinerea arătată în ultimele săptămâni. Rămânem foarte optimişti”, a scris Halep pe Instagram. Ea va fi din nou consultată în zilele următoare pentru a se stabili dacă poate juca sau nu la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net