Marţea neagră a Sharapovei

Ultima actualizare:

    Pentru Maria Sharapova,  sezonul de zgură s-a încheiat  cu o retragere în turul  secund la RomaFoto: Guliver/Getty Images
Pentru Maria Sharapova, sezonul de zgură s-a încheiat cu o retragere în turul secund la RomaFoto: Guliver/Getty Images

Pentru Maria Sharapova ziua de marţi, 16 mai, a fost una cu ghinion din punct de vedere profesional. În decurs de doar patru ore, fostul lider mondial a suferit trei înfrângeri.

Mai întâi, conducătorii Federaţiei Franceze de Tenis au anunţat, prin vocea preşedintelui Bernard Giudicelli, numele jucătoarelor şi jucătorilor care vor primi wild-card în calificări şi pe tabloul principal. Ei bine, Sharapova nu s-a aflat pe nici una dintre liste, iar şeful tenisului francez a şi motivat acest lucru: „Nu pot să-i acord un wild-card. Ea a câştigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild-card când revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil când e vorba de dopaj. Ţine doar de Maria să găsească puterea de a câştiga din nou titluri majore”, a declarat Giudicelli. El a fost criticat apoi de preşedintele WTA, Steve Simon, care, depăşindu-şi atribuţiile, a declarat: „Nu sunt de acord cu justificările deciziei Federaţiei Franceze privind refuzul a a-i acorda un wild-card Mariei Sharapova pentru Roland Garros. Ea şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decât sancţiunile dictate deja”, a spus Simon.

La două ore de la acest anunţ, Maria Sharapova a intrat pe teren la Roma, pentru a juca în turul secund al turneului italian, contra croatei Mirjana Lucic Baroni. Din păcate pentru ea, Maria a fost nevoită să se retragă de pe teren în setul decisiv, din cauza unei accidentări la piciorul stâng. Această înfrângere a atras după ea un al treilea ghinion: Sharpova a pierdut şansa de a mai urca în clasament şi a prinde in extremis un loc pe tabloul principal de la Wimbledon. Cu poziţia pe care o va ocupa luni – 171 WTA – fostul lider mondial nu va putea juca decât în calificările celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ar fi o premieră în cariera jucătoarei ex-sovietice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net