Monica Niculescu a bătut un record vechi de 29 de ani

Ultima actualizare:

    Monica şi taiwaneza  Chan au câştigat  câte  30.000 de euroFoto: Guliver/ Getty Images
Monica şi taiwaneza Chan au câştigat câte 30.000 de euroFoto: Guliver/ Getty Images

O româncă a scris în sfârşit istorie la Wimbledon, dar nu de genul care să ne facă mândri! Deşi finala Monicăi Niculescu de la dublu, unde a ajuns alături de taiwaneza Hao-Ching Chan, reprezintă o performanţă majoră, modul în care a fost pierdută a lăsat un gust amar!

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani născută la Slatina şi partenera ei din Asia au furnizat multe surprize pe parcursul celor două săptămâni petrecute la Londra, dar în finală au fost catastrofe! Deşi Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina plecau cu prima şansă, nimeni nu se aştepta totuşi ca rusoaicele să defileze la acest mod. Totuşi, emoţiile şi ceva probleme la muşchii abdominali acuzate de Niculescu, le-au lăsat fără game câştigat. A fost un ruşinos 6-0, 6-0, încasat în 56 de minute, rar întâlnit într-o finală feminină de Mare Şlem. 

De fapt, asta s-a mai întâmplat o singură dată în istorie, la Roland Garros-ul din 1988, când Steffi Graf a distrus-o cu acest scor pe sovietica Natasha Zvereva, în puţin peste o jumătate de oră de joc. Recordul negativ doborât de Niculescu după 29 de ani n-a întristat-o însă prea tare pe jucătoarea noastră, care spune că a atins maximul ei în tenis şi că mai mult nu se putea în condiţiile date. “Per total, sunt foarte fericită. Am făcut finală! Sigur, îmi pare rău că a fost scorul ăsta, dar nici n-am vrut să risc. Din păcate, m-am întins la abdomen şi n-avea rost să servesc mai tare. Ele au jucat perfect încă de la început. S-a terminat repede meciul, dar oamenii ne-au aplaudat, ne-au apreciat şi sunt mândră”, a declarat Monica pentru site-ul treizecizero.ro. 

Niculescu vine însă pe plus din Anglia, adunând 30.000 de euro pentru finala de la dublu şi 40.000 de euro pentru primul tur la simplu. Din considerente medicale, Niculescu spune că are nevoie de o pauză şi s-a retras de la Bucureşti Open, unde azi trebuia să joace în primul tur împotriva olandezei Quirine Lemoine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net