Sorana Cîrstea a intrat într-un club select

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea nu va uita niciodată participare la turneul de la Linz. Ea a obţinut, în Austria, victoria cu numărul 400 din circuitul WTA, intrând într-un club select.

Să câştige 400 de meciuri în circuitul profesionist de tenis nu este deloc simplu pentru o jucătoare. Trebuie să aibă valoare, o carieră lungă în top, dar şi o sănătate bună. Sorana Cîrstea a intrat, de joi, în acest club select, din care mai fac parte doar două românce. Monica Niculescu este lider, cu 454 victorii şi 311 înfrângeri. A doua jucătoare din România din „Club 400” este Simona Halep, care s-a impus în 403 dintre cele 587 de meciuri disputate în circuit. Sorana a devenit a treia după ce, joi seară, a învins-o cu scorul de 7-6, 6-4, pe rusoaica Natalia Vihlianţeva, în sferturile de finală ale turneului de la Linz. Aseară, după închiderea ediţiei, ea a jucat contra principalei favorite, slovaca Magdalena Rybarikova.

Dintre jucătoarele active din România, se apropie de graniţa celor 400 de victorii Alexandra Dulgheru (are 339 de partide de simplu câştigate în WTA) şi Irina Begu (are 338 de meciuri câştigate). Virginia Ruzici, singura româncă învingătoare într-un turneu de Grand Slam, s-a oprit la 377 de meciuri câştigate la simplu, iar acesta este un exemplu concludent referitor la cât de greu este pentru o jucătoare să atingă graniţa celor 400 de victorii în WTA.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net