Protejează-ţi pielea, părul şi ochii de radiaţiile solare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la o zi la alta, afară se încălzeşte, iar vremea devine tot mai bună pentru plajă. Se apropie şi vacanţa şi vine timpul să ne gândim la ce să punem în bagaj. Nu uitaţi de crema care vă asigură protecţie împotriva soarelui arzător! Specialiştii ne fac câteva recomandari despre protecţia solară, pe care ar fi bine să le luaţi în considerare.

Aplică suficientă protecţie solară!

Produsele de protecţie solară pe bază de minerale, cum ar fi oxidul de zinc şi dioxidul de titan sunt, de obicei, mai groase în aparenţă, aşa că, de multe ori, oamenii cred că aplică suficientă soluţie, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Medicii recomandă să aplicăm cremă o dată la două ore.  De asemenea, este bine să ne ungem pielea cu emulsie protectoare cu 20 de minute înainte de a ieşi afară, indiferent dacă stăm sau nu la plajă.

Alege produse pe bază de ingrediente naturale!

Dermatologii ne recomandă să folosim produse fără parabeni şi formaldehidă.

Pentru ten folosiţi factor de protecţie ridicat!

În special vara, în ritualul de zi cu zi, trebuie să strecuraţi un produs cu factor de protecţie ridicat. În general, folosim creme cu protecţie solară doar când mergem la plajă, însă soarele este la fel de puternic şi în oraş, aşa că nu neglijaţi acest aspect!

Nu folosiţi soluţii cu factor de protecţie solară expirate!

De obicei, emulsiile pentru plajă au un termen de garanţie de circa doi ani, dacă nu sunt deschise. Însă, odată ce aţi desfăcut capacul, va fi necesar ssă folosiţi produsul în decursul a câteva luni. De asemenea, contează foarte mult şi felul în care sunt depozitate. Ţinute sub soare şi în căldură, îşi pierd din proprietăţi mult mai rapid.

Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protecţie solară mult mai scăzut. Protecţia din aceste creme nu durează toată ziua şi nu se recomandă să se utilizeze ca şi creme pentru plajă.

Nu trebuie să neglijaţi părul!

Soarele poate dăuna la fel de mult şi părului, care devine uscat şi se degradează. De aceea, obişnuieşte-te ca, în fiecare vară, să investeşti în produse de îngrijire a părului (şampon, balsam, etc.) cu factor de protecţie. Ieşind afară, în soare, fără a folosi protecţie UV, riscaţi să estompaţi culoarea părului din cauza oxidării şi a lipsei de umiditate. Pe termen scurt, vei observa că părul începe să se usuce şi să devină deshidratat, iar, pe termen lung, putem vorbi chiar de îmbătrânirea prematură a părului, care se traduce prin reducerea volumului.

Protecţie maximă pentru copii!

Factorul de protecţie solară (FPS) al cremelor de plajă variază de la 2 la 50+, iar el trebuie ales în funcţie de fototipul pielii. Persoanele blonde, roşcate, şatene, cu ochi verzi sau albaştri şi cu pielea albă trebuie să folosească o cremă cu FPS 50+, iar, pe măsură ce pielea se bronzează, pot folosi o loţiune cu FPS mai mic. Şi pentru copii este recomandată crema cu FPS 50+. Atenţie, părinţi! Studiile efectuate până în prezent arată că expunerea neprotejată la soare în copilărie creşte riscul de a face cancer de piele la maturitate. Tot aici intră şi persoanele cu multe aluniţe pe piele. Acestea trebuie să urmărească atent dacă vreuna dintre aluniţe se modifică.

FPS 20-30 pentru şateni şi bruneţi

Persoanele şatene cu ochi căprui şi cele brunete, care se bronzează uşor, pot folosi creme cu FPS 20-30. Chiar dacă au pielea mai închisă la culoare, nu înseamnă că pot ieşi la plajă fără protecţie. Şi în cazul lor este valabilă regula potrivit căreia, cu 20 de minute înainte de a merge la plajă, trebuie să se ungă cu loţiune protectoare.

Nu amestecaţi crema cu fardurile!

Este foarte important de ştiut ca doamnele şi domnişoarele să nu combine produsele de machiaj cu crema pentru plajă. Şi asta, pentru că loţiunea va fi mai puţin eficientă şi pentru că amestecul favorizează apariţia acneei.

Protejaţi-vă ochii!

Radiaţiile ultraviolete sunt periculoase nu doar pentru piele, ci şi pentru ochi. Ele cresc riscul de cataractă. Cele mai periculoase pentru vedere sunt radiaţiile UVB. Ochelarii de soare ar trebui să ofere o protecţie de 99% împotriva razelor UVB şi de cel puţin 95% împotriva radiaţiilor UVA. Aşadar, pe eticheta ochelarilor de soare care ne protejează într-adevăr trebuie să se regăsească inscripţiile UVB şi UVA.

simeon stalpnicul png

Sistemul muscular are de suferit

Menţinerea nivelului de hidratare este esenţială în zilele de caniculă, mai ales în cazul copiilor şi al vârstnicilor. Când temperaturile depăşesc 40,5 grade, sistemul de termoreglare al corpului se pune în mişcare pentru a „împrăştia” surplusul de căldură. Acest lucru provoacă o disfuncţie a sistemului nervos central, care se manifestă prin producerea de cârcei, din cauza lipsei de apă şi săruri, epuizare, colaps circulator, crampe musculare şi pierderea cunoştinţei. Persoanele cu cel mai mare risc sunt copiii şi vârstnicii.

simeon stalpnicul png

Dermatitele şi alergiile, frecvente

O altă problemă a verii este produsă de expunerea la soare. Este vorba de alergii. Există produse cosmetice care favorizează apariţia acestora prin expunerea la radiaţiile solare. La fel şi alimentele care, consumate în afara casei, pot fi la fel de nocive. Pe de altă parte, băile prelungite la piscină, în apă cu clor pot, de asemenea, accentua dermatitele. Apa sărată contribuie, în schimb, la dispariţia lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net