Ingrediente

● 2-3 l supă de legume sau apă

● 200 g fasole fiartă ● 3 cartofi

● 2 morcovi ● 1 ţelină

● 1 albitură ● 1 ceapă

● 1 legătură ceapă verde

● 200 g suc de roşii

● câteva roşii pentru decor ● 2 linguri ulei

● 1 legătură pătrunjel

● sare ● piper

Mod de preparare

Căleşti în ulei ceapa tăiată şi când devine sticloasă adaugi morcovii, albitura şi ţelina cubuleţe, amesteci, presari sare şi piper şi torni 2-3 litri de supă sau apă fiartă. După ce s-au înmuiat adaugi cartofii tăiaţi cuburi, laşi la fiert, apoi pui boabele de fasole, ţii 10 minute şi torni sucul de roşii.

Laşi să se combine aromele, dai deoparte de pe foc şi presari pătrunjelul tăiat fin şi adaugi roşiile jumătăţi şi ceapa verde tocată.