Ingrediente:

250 g fasole albă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 albitură, sare, piper, zeama de la 1 lămâie, 100 ml ulei, 1 ardei iute tăiat (opţional), frunze de salată (opţional), 2 linguri de pătrunjel tăiat fin.

Preparare:

Clocoteşti fasolea în 2-3 ape, apoi o pui la fiert cu ceapa, morcovul şi albitura tăiate cum vrei şi presari un praf de sare. După ce s-au înmuiat legumele, pui fasolea la scurs într-o strecurătoare şi îi îndepărtezi cojile, iar morcovul îl tai bastonaşe. Zdrobeşti fasolea cu o furculiţă şi încorporezi uleiul şi zeama de lămâie, amestecând continuu. Guşti şi dacă e nevoie mai pui sare, apoi pătrunjelul şi morcovul şi amesteci uşor. Serveşti icrele de fasole pe felii de pâine prăjite şi decorate, dacă vrei, cu ardei iute şi frunze de salată.

 

Alte articole