Ingrediente:

Pentru aluat: 650 g făină, 250 g unt, 4 ouă, 200 g zahăr, 1 plic praf de copt, coaja de la 1 lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de sare, 1 ou, pentru uns; Pentru umplutură: 7-8 smochine, 200 g brânză de capră nesărată, 50 g zahăr, 4-5 caise deshidratate, 3 ouă; Pentru aluatul ras: 120 g făină, 50 g unt, 50 g zahăr.

Preparare:

Amesteci făina cu praful de copt și untul. Adaugi treptat câte un ou și omogenizezi. Pui coaja de lămâie, zahărul tos, cel vanilat, sarea și frămânți până când obții un aluat elastic. Împarți aluatul în jumătate, îl înfășori în folie și-l dai la rece 30 de minute. Combini brânza de capră rasă cu ouăle și zahărul și mixezi până când se omogenizează. Adaugi smochinele și caisele tăiate și amesteci. Întinzi 2 foi din aluat și o așezi pe prima într-o tavă tapetată. Pui umplutura și acoperi cu a doua foaie. Lipești marginile plăcintei cu o furculiță. Ungi aluatul cu ou și dai plăcinta la cuptor 15 minute. Dacă vrei, poți modela din aluat diverse forme pe care să le așezi deasupra plăcintei. Frămânți toate ingredientele pentru aluatul ras, scoți plăcinta din cuptor, razi aluatul pe deasupra și o ții la foc mediu până când se rumenește.