Ingrediente

● 2 foi aluat ● 1 varză

murată ● 350 g costiţă

afumată ● 2 linguri ulei

● piper măcinat ● cimbru

uscat ● seminţe de chimen

● seminţe de susan ● 1 ou

Preparare

Tai costiţa cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul încins. Adaugi peste ea varza desărată, scursă şi tăiată fideluţă, cimbru uscat, piper măcinat, după gust, şi le căleşti până când varza este bine pătrunsă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Întinzi aluatul şi îl tai în forme pătrate. Pui din compoziţia de varză cu costiţă în mijlocul bucăţilor de aluat şi lipeşti colţurile.

Aşezi portofelele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul bătut, le presari cu seminţe de chimen şi de susan şi le laşi să se coacă, până se rumenesc. Serveşti calde sau reci.