O reţetă gustoasă pe zi: Pui umplut cu măsline

Ultima actualizare:

    Pui umplut cu măsline
Pui umplut cu măsline

Ingrediente

1 pui întreg

Pentru umplutură

350 g ficăţei de pui

150-200 g carne de pui

200 g ciuperci

150 g măsline verzi, fără sâmburi

150 g bacon

200 g cuşcuş, opţional

200 ml supă de pui

6 ouă

ulei

sare

piper

boia dulce

1 legătură ceapă verde

1 legătură usturoi verde

50 ml vin alb

rozmarin uscat

Preparare

1. Pregăteşti umplutura. Cureţi ficăţeii, îi speli şi-i pui la prăjit. Când sunt gata, îi scoţi pe o farfurie şi îi presari cu puţină sare şi piper. Toci carnea de pui şi o perpeleşti în ulei, apoi adaugi puţină supă de pui. Condimentezi cu sare, piper şi boia, apoi dai deoparte. Cureţi ciupercile, le tai după preferinţă şi le sotezi câteva minute în puţin ulei.

2. Opăreşti cuşcuşul cu o cantitate egală de apă şi-l laşi acoperit 10 minute, ca să absoarbă tot lichidul. Toci ceapa şi usturoiul. Fierbi două ouă şi le tai mărunt. Mărunţeşti şi baconul. Amesteci într-un bol

toate ingredientele, pui şi rondelele de măsline, baţi cele patru ouă şi le torni peste. Omogenizezi. Adaugi ceapa şi usturoiul şi mai amesteci o dată.

3. Speli bine puiul şi-i scoţi, dacă este necesar, sternul. Îl ştergi bine în interior şi-l umpli cu grijă, fără să exagerezi, altfel va pocni în cuptor. Uniformizezi umplutura, apoi legi puiul cu sfoară sau îl coşi. Îl aşezi într-un vas termorezistent în care ai pus ulei, supă de pui şi vin alb. Îl ungi pe deasupra cu puţin ulei şi-l presari cu rozmarin uscat. Îl acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor. După 40- 45 de minute, scoţi folia şi laşi puiul să se facă în continuare. Îl stropeşti din când în când cu zeama din tavă, ca să nu se ardă.

image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net