O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă de brânză și afine

Ultima actualizare:

    Tartă cu cremă de brânză și afine
Tartă cu cremă de brânză și afine

Ingrediente:

Pentru aluat: îndulcitor natural, după gust, 2 gălbenuşuri, 1 ou, 100 g unt, sare, coajă de lămâie rasă, 1-2 linguri lapte, 250 g făină; Pentru umplutură: 25 g unt, 120 ml frişcă lichidă, 1 linguriţă gelatină, 1 esenţă de vanilie, 250 g brânză de vaci, îndulcitor natural, după gust, 200 g afine, pentru decor.

Preparare:

Pentru aluat, freci untul spumă, adaugi îndulcitorul, pui gălbenuşurile, oul, un praf de sare, coaja de lămâie, laptele şi la final făina. Amesteci aluatul fără să îl frămânţi. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai 30 de minute la frigider, ca să se întărească. Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Întinzi o foaie nu foarte groasă şi o aşezi într-o formă de tartă. Aşezi aluatul inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute, până se coace frumos tarta. Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca şi pui esenţa de vanilie. Amesteci brânza de vaci cu îndulcitorul şi untul. Adaugi gelatina şi frişca bătută şi omogenizezi. Dai crema la frigider până se încheagă. Când s-a răcit, torni crema, o nivelezi şi decorezi cu afine proaspete.

image
image
image
image
image
image
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net