Uleiurile naturale fac minuni în cosmetică

Ultima actualizare:

    Hidratează părul şi pielea, previn ridurile,  tratează acneea
Hidratează părul şi pielea, previn ridurile, tratează acneea

Câteodată, uleiurile naturale din plante, fructe şi legume dau rezultate mai bune decât orice cremă scumpă de pe piaţă. Hidratează intens, reduc ridurile şi sunt indicate mai ales femeilor însărcinate, datorită faptului că nu au efecte adverse. Iată ce proprietăţi are fiecare, astfel încât să-l poţi alege pe cel care ţi se potriveşte.

Uleiurile naturale obţinute prin presare la rece la rece se folosesc atât pe faţă, cât şi pe corp. 

Se adaugă în măşti pentru ten şi pentru păr, iar pentru rezultate mai bune, se pot alterna. 

Unele tratează cicatrici, tăieturi, coşuri, altele hidratează, previn ridurile. Atenţie! Alege uleiul potrivit nevoilor tale. 

Spre exemplu, nu orice ulei este bun pentru tenul acneic pentru că, dacă nu se absoarbe rapid în piele, astupă porii şi mai mult rău face. 

Pentru a fi bine absorbite, a nu rămâne la suprafaţa pielii şi să astupe porii, aceste uleiuri se aplică imediat după duş, pe pielea încă umedă. 

Uleiul de sâmburi de struguri

Este o „bombă” de antioxidanţi mai puternici decât vitaminele C şi E. Conţine acizi benefici pentru piele, căreia îi menţine elasticitatea. 

Are proprietăţi antiîmbătrânire şi previne apariţia ridurilor. E antiseptic, astringent, închide porii şi tonifică pielea, fiind recomandat persoanelor cu acnee. Aplicat în jurul ochilor, reduce cearcănele şi ridurile fine.

Untul de Shea

Se găseşte sub formă solidă, însă la contactul cu pielea se topeşte, fiind extraordinar de hidratant pentru pielea uscată. Îl poţi folosi atât pe faţă, cât şi pe mâini, coate şi călcâie. Tratează ridurile şi stimulează sinteza de colagen.

Uleiul de cocos

Este mai fin şi se topeşte mai uşor decât untul de shea. Are efect antibacterial, antifungic, putând fi folosit atât extern, cât şi intern. 

Este extrem de hidratant pentru ten, pielea corpului şi păr. Dacă ai părul creţ, aplică puţin ulei pe părul proaspăt spălat, încă umed, pentru accentuarea cârlionţilor.

Uleiul de jojoba

E potrivit dacă ai tenul gras. El conţine compuşi asemănători cu sebumul produs în mod natural de piele. 

Poate regla secreţia de sebum a tenurilor grase, pe care le va „păcăli” că au produs suficient.

Uleiul de argan

simeon stalpnicul png

Este celebru pentru proprietăţile lui emoliente, hidratante, antioxidante, cicatrizante. Reglează secreţia de sebum, putând fi folosit atât pe pielea uscată, cât şi pe cea grasă. E de ajutor în acnee, eczeme, vindecă urmele lăsate de coşurile mai vechi. 

Folosit pe o perioadă mai lungă, pielea devine elastică şi ridurile se estompează.

Uleiul esenţial de oregano

simeon stalpnicul png

El este un adevărat tratament. Se foloseşte în caz de înţepături, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii ale pielii, micoze se aplică câteva picături de ulei de oregano pe zona afectată şi se freacă bine până se absoarbe în piele. În cazul rănilor sau furunculelor, se aplică ulei din abundenţă, se masează şi se acoperă apoi cu un plasture. 

Dacă ai herpes, poţi pune 1-3 picături pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi. E ideal şi la igiena intimă: câteva picături de ulei de oregano în apa caldă pentru baia de şezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci, inclusiv Candida. 

De ajutor în caz de acnee

Dacă ai probleme cu coşurile, leacul se poate găsi nu doar în farmacie, ci şi în magazinele naturiste. Există câteva uleiuri esenţiale foarte bine tolerate de piele, care conţin compuşi activi împotriva coşurilor. Uleiul de migdale curăţă, exfoliază şi hrăneşte pielea. Conţine vitamina E, fibre şi minerale (magneziu, potasiu, zinc, calciu şi fier). 

simeon stalpnicul png

Se foloseşte în cadrul măştilor de fructe şi legume sau ca atare. Uleiul din arbore de ceai este de asemenea indicat. Datorită efectului său calmant, antiseptic şi antifungic, e potrivit pentru îngrijirea zilnică a iritaţiilor pielii.

Se amestecă 3 picături de ulei cu 10 ml ulei vegetal (de măsline) şi obţii un mix excelent de curăţare facială. Uleiul de lavandă are proprietati antiseptice, antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii.

Poate fi folosit atât în tratarea acneei, cât şi pentru tăieturi minore, zgârieturi ale pielii, răni, arsuri, băşici sau eczeme.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net