O știți din serialul „Bones” sau poate din filmele „Ciclopul” sau „Selling Isobel”, însă cu siguranță nu știți povestea ei. Acum este o actriță de succes, dar la începutul carierei sale, a trecut printr-o experiență traumatizantă greu de descris.


La 22 de ani, locuia în Londra și era în căutarea unui rol care să o aducă în centrul atenției în lumea cinematografiei. Frida Farrell (36 de ani) nu știa că totul avea să se schimbe când a acceptat să poarte o conversație ce părea inocentă cu un bărbat necunoscut, pe stradă, potrivit The Sun.

Nu se afla oriunde, ci pe faimoasa stradă Oxford, când un individ la vreo 50 de ai a abordat-o. Era îmbrăcat bine și părea prietenos, așa că Fridei nu i s-a părut nimic suspect. Curând, a aflat că bărbatul urma să susțină un casting pentru o broșură de vacanță și dorea ca ea să se implice. Actrița nu a acceptat din prima, însă după ce i-a verificat website-ul, i s-a părut că ar fi în regulă, așa că l-a sunat să stabilească o întâlnire.

frida_farrell.jpg

frida farrell
Frida Farrell (36 de ani)
foto: Arhiva Personală

 

A doua zi, a mers la apartamentul bărbatului, pe nume Peter, de pe Strada Harley, unde i s-au făcut câteva fotografii. Nimic nu a părut ieșit din comun la acel moment. Ulterior, Peter a sunat-o să o anunțe că i-a plăcut clientului său de ea și i-a oferit un job cu o remunerație de 7.000 de lire (aproximativ 35.000 de lei) pentru numai o jumătate de zi de muncă. Frida a acceptat.

A doua zi, s-a deplasat înapoi la apartament. „Am bătut la ușă și Peter a răspuns, salutându-mă vesel”, a mărturisit Frida, pentru Cosmopolitan. „Dar imediat ce am intrat, a trântit ușa după mine și a încuiat-o. M-am întors aproape cu încetinitorul și m-am uitat cum a întors cheia și a băgat-o în buzunar”, a mai relatat actrița.

Forțată să poarte lenjerie intimă folosită

Ulterior, Peter a scos un cuțit. Terifiată, Frida a cerut să meargă la toaletă și el i-a spus că poate face asta, dar că trebuie să lase telefonul și geanta. La baie era o fereastră de mici dimensiuni, dar nu putea să scape pe acolo, pentru că apartamentul se afla la etajul al cincilea. În cele din urmă, n-a mai avut scăpare. I s-a ordonat să poarte lenjerie intimă folosită și i s-a dat lapte. A urmat toate instrucțiunile, de frică că ar putea fi înjunghiată.

frida_farrell_1.jpg

frida
Frida (36 de ani) și-a folosit povestea pentru a scrie filmul „Selling Isobel”
foto: Arhiva Personală

 

Apoi, a fost dusă înapoi în camera în care îi fuseseră făcute fotografiile în ziua anterioară, numai că studioul dispăruse. I s-a cerut să facă alte fotografii și a început să se simtă amețită – era sigură că i s-au pus droguri în lapte. „Mi-a ordonat să îngenunchez și să întrețin relații sexuale cu el, iar în timp că o făceam mă întrebam cât de repede aș putea apuca cuțitul. M-am gândit să îl mușc foarte tare, dar știam că dacă făceam asta, m-ar fi înjunghiat. Cuțitul era la câțiva centimetri de mine, dar mâna lui era chiar lângă el”, a mai povestit femeia. 

A pierdut numărul bărbaților care au violat-o

Apoi, Frida crede că a leșinat, pentru că atunci când și-a revenit, era pe un pat într-un alt apartament, iar lenjeria intimă se afla lângă ea. Ferestrele erau acoperite cu bare și camerele erau goale. I s-a dat mâncare și băutură și a leșinat din nou, iar când s-a trezit, se afla în cameră cu un alt bărbat. „În timp ce bărbații veneau și plecau, Peter îmi spunea că «următorul» era pe drum. Nu știu câți au fost în total, poate că patru sau cinci, dar din nou, poate că este mai bine să nu știu”, a mai spus Frida.

A reușit să scape după trei zile

În cea de-a treia zi, actrița a reușit, în sfârșit, să scape, după ce Peter a uitat să mai încuie ușa. Atunci a realizat că fusese sechestrată într-un alt apartament din același bloc, iar când a ieșit, a fugit cât de repede a putut, a urcat într-un taxi și a plecat către apartamentul unei prietene. „Mi-a fost atât de rușine la început, încât nu am vrut să spun nimănui. Mi-a luat patru zile să contactez poliția. Pe măsură ce zilele treceau, simțeam că nu pot explica prin ce am trecut iubitului meu, așa că l-am evitat până când el a realizat că nu vreau să îl mai văd. Încă nu știe de ce am încheiat totul atât de abrupt”, a povestit Frida.

Și-a folosit povestea să scrie filmul „Selling Isobel”, bazat pe ceea ce i s-a întmplat ei. Nici acum, actrița nu știe dacă Peter a fost prins.

 

Loading...