"Picioarele mele nu sunt aşa frumoase, dar ştiu ce să fac cu ele“, spunea Marlene, care a trăit cu o intensitate iesită din comun.


În 1983, când Maximilian Schell a realizat un amplu documentar despre ea, Marlene Dietrich a refuzat să apară. I-a împrumutat doar vocea, nedorind să-şi expună chipul îmbătrânit care i-ar fi putut distru­ge aura de sex simbol hollywoodian. Avea 82 de ani. Se retrăsese în apartamentul ei din Paris, unde trăia în­tr-o izolare totală. Acelaşi sindrom întâlnit şi la Greta Garbo, cealaltă frumuseţe a anilor ’30-’40 cu care Dietrich a concurat. 
Născută pe 27 decembrie 1901 în Schöneberg, care azi este un district al Berlinului, Marie Mag­dalene Dietrich era fiica lui Erich Otto, un locote­nent de poliţie, şi a Wilhelminei, fiica unui bogat negustor de ceasuri. Şi interesant este că viitoa­rea divă şi-a trasat cadrul în care ar fi trebuit să-şi trăiască viaţa personală înainte de-a deveni cele­bră: la 22 de ani, pe când se lupta fără prea mare succes să se afirme în filmele nemţeşti, Marlene era deja căsătorită cu Rudolf Sieber.

Citește mai multe aici!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: