Andreea Marin, profesoară pe 3.000 de euro

Ultima actualizare:

A început şcoala şi în învăţământul privat. Săptămânal, vedetele ştirilor şi ale emisiunilor de divertisment îi învaţă pe cei care vor o carieră în televiziune tainele presei.

Cei interesaţi de astfel de cursuri trebuie să scoată din buzunar aproximativ 300 de euro, iar după două săptămâni, cât durează cursul, se aleg cu o diplomă care le poate facilita accesul în instituţiile media.

Se pot mândri că au la catedră profesori celebri, care sunt plătiţi cu câteva mii de euro pentru predarea unui modul de două săptămâni. În Bucureşti există două astfel de şcoli, "TV Academy" şi "Şcoala de televiziune".

Fosta "Zână a surprizelor" a schimbat platoul de filmare cu sala de clasă a unei şcoli de televiziune. Astfel, Andreea Marin a acceptat oferta de a fi profesoară timp de două săptămâni (în iulie şi septembrie) pentru un grup de 30 de elevi, care s-au înscris la şcoala de televiziune "TV Academy" din Bucureşti. Soţia lui Bănică nu s-a ales doar cu o satisfacţie profesională, ci şi-a mărit şi contul cu aproximativ 3.000 de euro.

Printre materiile pe care le-a predat Andreea cursanţilor se numără: divertisment şi campanii umanitare. Andreea şi-a petrecut mai mult de 8 ore în sala de clasă alături de elevii curioşi să afle cât mai multe despre dedesubturile vieţii de vedetă, dar şi de om de televiziune.

Dan Negru a fost la şcoala de vară

Cu o experienţă de mai bine de zece ani în domeniul televiziunii, Dan Negru este unul dintre specialiştii cooptaţi să fie coleg cu Andreea Marin, la "TV Academy". Instituţia, care îşi propune să scoată o generaţie nouă de vedete, dar şi de specialişti în televiziune, îl plăteşte destul de bine pe carismaticul prezentator, acesta rotunjindu-şi economiile cu aproximativ 2.000 de euro în doar câteva săptămâni, în plin sezon estival.

Învăţăcelul lui Valeriu Lazarov a încercat să le predea cursan­­ţilor tainele divertismentului, dar şi ale emisiunilor în direct. Un modul durează două săptămâni, pe durata căruia elevii au cursuri zilnic.

Sanda Stoicescu predă 20 de ore de curs

Alessandra Stoicescu a intrat în televiziune la doar 18 ani. Un an mai târziu avea propriul talkshow, "Totul despre Guvern" şi propria emisiune politică - "Oglinzi paralele". La Şcoala de televiziune, elevii se întâlnesc cu Sanda de două ori pe săptămână. Ea susţine cursul numit "Jurnalismul de televiziune", în care le dezvăluie toate tainele prezentării live din studioul tv sau, ca reporter special, de la evenimente în curs de desfăşurare. Alessandra petrece peste 20 de ore săptămânal alături de elevii care doresc să îi calce pe urme.

Prezentatoarea principalului jurnal de ştiri de la Antena 1 le împărtăşeşte elevilor săi şi din experienţa avută peste hotare la şcolile internaţionale de televiziune.

Sanda a avut bursă de jurnalism "Freedom House" în Statele Unite, a făcut stagii de pregătire jurnalistică la CNN, în Atlanta, apoi la Praga şi la Budapesta. A absolvit Şcoala BBC de Televiziune şi Cursurile de Diplomaţie oraganizate de Ministerul de Externe.

Teo, preferata elevilor

Alături de alte vedete, Teo Trandafir este angajata Şcolii de televiziune patronată de Vlad Ionescu. Fosta regină a audienţelor predă de două ori pe săptămână materia "Divertisment" şi are în clasă peste 20 de elevi.

Fosta vedetă a Pro-ului pare să fie foarte plăcută de către elevi, având în vedere că, pe lângă materia pe care o predă, Teo le dezvăluie şi secretele ştirilor de radio şi televiziune.

De cele mai multe ori, cele trei ore în care le predă cursanţilor se lungesc cu minute bune, aspiranţii la titlul de vedete fiind extrem de dornici să afle cât mai multe detalii.

Vlad Enăchescu are propria şcoală de tv

După ce a petrecut câţiva ani pe teren, cu microfonul în mână şi a simţit pulsul ştirilor direct de la sursă, Vlad Enăchescu a trecut la pupitrul ştirilor. Fascinat de lumea presei, Vlad şi-a făcut propria şcoală de televiziune ("Şcoala de televiziune" din Bucureşti), unde este şi el profesor.

Şi, cum prima dragoste nu se uită niciodată, Vlad predă materii care au legătură cu prezentarea şi scrierea de ştiri sportive. Elevii se întâlnesc o singură dată pe săptămână cu acesta, la workshopul "Tehnica ştirii şi prezentării de sport", unde sunt învăţaţi să citească de pe prompter.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net