De la vârsta de 5 ani este vedetă. Atunci a urcat Bubu pentru prima dată pe scenă, pentru a demonstra tuturor ce minunăţii face el la tobe. Talentul său e răsplătit în continuare. Tânărul a reuşit o performanţă greu de egalat, a fost admis la celebra universitate de muzică Berklee şi, din toamnă, va pleca la studii în America.


Bubu (19 ani), aşa cum îl ştie toată lumea, cântă de la o vârstă foarte fragedă, pasiunea sa pentru tobe manifestându-se la doi anişori. În cei 17 ani care au trecut de atunci, tânărul a studiat intensiv, ajungând să stăpânească foarte bine tobele, pianul şi „tone" de teorie muzicală.

Anul acesta, Bubu a mai demonstrat încă o dată că talentul său este unul special, fiind admis la celebra universitate „Berklee College of Music", unde au studiat şi Sting, Adam Levine sau Annie Lenox. Astfel, începând din toamnă, Bubu va intra în „lumea selectă" a muzicii internaţionale.

Drumul său către Berklee a început acum trei ani, când toboşarul a impresionat juriul la Festivalul „Berklet Percussion" şi a primit o bursă pentru cursurile de vară ale „Berklee College of Music".

„Atunci mi-am dat seama că această facultate este cea potrivită pentru mine, aşa că m-am înscris la examenul de admitere", a declarat Bubu, pentru Click! Examenul a avut loc în Norvegia, la Oslo, şi a durat mai bine de o oră, timp în care Bubu a demonstrat în faţa unei comisii cât de bine mânuieşte beţele pe tobe şi că are auz absolut, putând să recunoscă fiecare notă reprodusă de altcineva.

La finalul examinării, Bubu a fost admis şi a primit cea mai mare bursă acordată de Berklee, 20.000 de dolari.

„Părinţii mei au fost foarte fericiţi şi mândri, iar prietenii mei, în special cei din LaLa Band, s-au bucurat, m-au susţinut şi mi-au spus că este extraordinar", ne-a mai spus Bubu. Chiar dacă va pleca în SUA, tânărul nu va părăsi proiectul său de suflet: „Tehnologia din ziua de azi este atât de performantă încât, deşi o să fiu la mii de km distanţă, voi putea lucra în continuare alături de familia mea LaLa Band".

Click! Spune

Bubu, pe numele său real Mihai Andrei Cernea, este născut într-o familie de artişti cu tradiţie, fiind fiul solistei şi profesoarei de canto Crina Mardare şi al lui Mihai Cernea - un renumit toboşar. Pasiunea pentru muzică s-a transmis, tânărul apucându-se de cântat la tobe încă de la vârsta de 2 ani.

Loading...