Gesturi obscene, denigrare şi defăimare la adresa Mariei Lătăreţu. Este vorba despre interpretul de muzică populară Ion Drăgan, care a mângâiat sânii bustului din bronz al „Privighetorii Gorjului”, care se află în incinta Teatrului de Vară din Târgu Jiu.


Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi.

Ioana Lătăreţu, nora Mariei Lătăreţu, şi Mihail Lătăreţu, nepotul artistei, au fost profund enervaţi de gestul cântăreţului: „Suntem indignaţi şi revoltaţi de atitudinea lipsită de cel mai mic respect al lui Ion Drăgan, solist de muzică populară, chiar de ziua de naştere a artistei. Faţă de lipsa de respect pentru inegalabila Maria Lătăreţu, denigrarea, defăimarea şi întinarea memoriei artistei, noi familia luăm atitudinea fermă, suntem necruţători faţă de gestul obscen, de impietate la adresa mamei şi bunicii noastre, în faţa statuii bustului marii artiste, aflat în Curtea Şcolii Populare de Artă. În curând voi veni la Târgu Jiu şi mă voi adresa conducerii superioare a judeţului Gorj, iar la Bucureşti ne vom adresa forurilor superioare competente".

Contactat de Click!, profesorul de canto Ion Drăgan ne-a explicat că este o interpretare eronată a gestului său. „Tocmai ne pregăteam să o comemorăm pe marea artistă Maria Lătăreţu. Voiam să punem candele şi coroane de flori la bustul artistei când am observat că statuia este plină de praf şi păianjeni. Am vrut să şterg repede murdăria să nu se vadă la televizor. Chiar le-am spus cameramanilor să nu filmeze, ca să nu vadă lumea că statuia era prăfuită. Şi uite ce au făcut", ne-a spus Ion Drăgan.

 
 
Loading...