Fetelor, ei sunt bogaţi şi neînsuraţi! În topul românilor miliardari se numără şi câţiva burlaci celebri.


Ţiriac, Vântu, Cataramă şi Robert Negoiţă sunt cei mai cunoscuţi dintre ei. Dar pe locul doi în topul burlacilor se află un personaj mai puţin cunoscut, dar cu o avere de invidiat: Marius Cristescu, timişoreanul de 42 de ani, are în conturi peste 500 de milioane de euro.

Povestea celui mai tânăr miliardar din România - VIDEO

Ele conduc afaceri de milioane de euro!

Cristina Rus, măritată cu un miliardar de top

Bobby Păunescu intră şi el la categoria burlaci răvniţi, deşi are o relaţie de lungă durată cu actriţa Monica Bârlădeanu. Proaspăt intrat în topul miliardarilor singuri este Ionuţ Negoiţă, care a trecut în acest an printr-un divorţ.

Ion Ţiriac 800 milioane €

Fostul tenismen s-a întors în ţară imediat după Revoluţie, când au fost puse bazele Băncii Ţiriac, una dintre primele bănci private din România.

Profitând de faptul că în ultimii ani fiul său, Ion Alexandru ,a preluat marea parte a afacerilor familiei, Ţiriac senior a putut acorda mai mult timp vieţii sentimentale şi a fost nelipsit de pe prima pagină a ziarelor colorate care i-au comentat în detaliu presupusa relaţie cu Anamaria Ferenţ.

Miliardarii români au case-muzeu - FOTODin culisele topului Forbes 500 miliardari: maşinile bogaţilor RomânieiMiliardarii români au dat-o pe maşini de epocă

Bobby Păunescu 300 milioane €

Bobby Păunescu şi-a petrecut copilăria în Italia, unde tatăl său lucra la Agenţia Comercială Română din Milano. Imediat după Revoluţie, pe când avea 17-18 ani, a intrat în afaceri.

Păunescu, care trăieşte mai mult peste hotare, în SUA, a regizat, produs şi scris scenariul pentru pelicula "Francesca". Rolul principal în filmul premiat la Festivalul de Film East End de la Londra a fost interpretat de Monica Bîrlădeanu, iubita lui Bobby Păunescu.

Sorin Ovidiu Vântu 220 milioane €

Starea financiară precară în care se află de mai mult timp trustul media deţinut de Vântu a condus la acumularea unor datorii importante. Sorin Ovidiu Vântu este un personaj cheie în dosare de răsunet, precum cel legat de prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii.

Recent, omul de afaceri a fost încarcerat pentru câteva zile, în momentul eliberării fiind condus acasă de iubita sa.

Viorel Cataramă 170 milioane €

Patronul Elvila se numără printre cei mai râvniţi burlaci ai ţării. Deşi a fost implicat într-o relaţie stabilă cu fosta sa iubită, Adela Surugiu, cea care i-a dăruit un copil în urmă cu nouă ani, a refuzat să se căsătorească. Cu toate acestea, presa vuia în urmă cu puţin timp despre intenţia omului de afaceri de a obţine custodia băieţelului.


Ionuţ şi Robert Negoiţă 100 milioane euro

Cei doi fraţi au ţinut şi în acest an prima pagină a tabloidelor, viaţa sentimentală a afaceriştilor din Popeşti Leordeni fiind întoarsă pe toate părţile. Implicat într-o relaţie stabilă cu o tânără de 19 ani, parlamentarul Robert Negoiţă a decis în vara acestui an să o ceară de soţie pe Sorina Docuz.

În schimb, fratele său, Ionuţ, a divorţat de soţia sa după un mariaj de 11 ani.

Marius Cristescu - 550 milioane €

Deşi nu este căsătorit, omul de afaceri timişorean are o relaţie stabilă şi un copil. Cristescu este pasionat de automobile. Proprietarul grupului de firme Bega a deschis în urmă cu un an un resort exclusivist, Arsenal Park, pe locul unei foste fabrici de armament.

Forbes 500 miliardari, de azi pe piaţă

28,2 miliarde de euro. Atât însumează averile celor mai bogaţi 500 de români. Aşteptat cu sufletul la gură, topul "Forbes România 500 miliardari" a fost lansat ieri, iar de azi îl găsiţi pe piaţă, la preţul de 20 de lei. Aflat la a doua ediţie, catalogul cuprinde poveşti despre afaceri şi familie, despre filosofia de viaţă şi credinţa în succes, despre atributele care i-au ghidat în afaceri pe cei prezenţi în top.

Primii zece români din top concentrează aproape o treime din averile totale ale celor 500 de persoane şi însumează circa nouă miliarde de euro.

Revista Forbes este renumită în întreaga lume pentru topurile pe care le realizează an de an, în special pentru topul miliardarilor, fiind un etalon în alcătuirea acestor clasamente.

Dinu Patriciu rămâne primul în Topul miliardarilor români

"Forbes 500 miliardari" îl plasează pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români, pentru al doilea an consecutiv, pe Dinu Patriciu. Investitor în media, energie, imobiliar, banking şi IT&C, acesta are o avere estimată la 2,3 miliarde de euro.

Faţă de anul trecut, omul de afaceri este mai bogat cu 100 de milioane de euro. Investiţiile miliardarului nu s-au limitat la media sau retail, în perioada 2009 - 2010, ci au continuat în cele două fonduri de investiţii, Deutsche Land şi Rutley European, şi în domeniul bancar. Marke­­tingul este esenţial în toate, spune Dinu Patriciu.

"Faci marketing de brand, după care brandul vinde", îşi explică Patriciu teoria. Omul de afaceri este implicat şi în ample acţiuni caritabile.

De altfel, Fundaţia "Dinu Patriciu" derulează în fiecare an mai multe programe sociale, misiunea principală fiind aceea de a facilita accesul copiilor şi tinerilor din România la o educaţie de calitate.

Prin intermediul programului "Inventează-ţi viitorul!", Fundaţia "Dinu Patriciu" a acordat anul trecut 5.512 burse, în valoare de 3 milioane de euro.

2. Frank Timiş 1,1 miliarde €

Surpriza acestui an se numeşte Frank Timiş, investitor în industria petrolieră, în domeniul farmaceutic şi în cercetare, care a urcat de pe locul 31 pe 2. Averea lui se bazează pe evoluţia companiei African Minerals, unde deţine 14,97%. Compania a descoperit cel mai mare zăcământ de fier din lume.

3. Ioan Niculae 1 miliard €

Pe locul trei se află Ioan Niculae, care a coborât o treaptă (locul 2 în 2009) şi are o avere mai mică, faţă de anul trecut, cu circa 200 de milioane euro. Investiţiile sale principale au fost, ca şi anul trecut, în agricultură, el continuând să achiziţioneze terenuri agricole şi să investească în zootehnie.

3. Dan Adamescu 1 miliard €

Miliardarul şi familia sa ocupă în ediţia actuală, tot locul trei, la egalitate cu Ioan Niculae (au urcat de pe locul 15 anul trecut) cu o avere de aproape un miliard de euro, faţă de cele 300 de milioane din 2009. Imobiliar, retail, media, asigurări şi turism sunt domeniile preponderente ale investiţiilor sale.

5. Veronica Guşă de Drăgan 900 milioane €

Ocupanta locului 5 a urcat două locuri faţă de anul trecut, averea estimată fiind de două ori mai mare faţă de 2009. Afacerile moştenite de la soţul său, Iosif Constantin Drăgan, de care se ocupa cu mulţi ani înainte de dispariţia acestuia, gravitează în jurul grupului Butan Gas.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: