Prezentatoarea ştirilor PROTV, Andreea Esca, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru "Adevărul de Seară", de pe patul de spital al policlinicii din Austria, unde este internată. Aceasta a spus că operaţia a durat o oră, fiindu-i montat un şurub din titan în dreptul tibiei.


    Mai citeşte:
        Esca va avea şuruburi din titan în genunchi
        Esca a plecat să se opereze în Austria
        Andreea Esca şi-a fracturat piciorul la schi

Ai fost operată ieri? În ce a constat operaţia? Cât a durat?

Andreea Esca: Pentru moment nu ştiu foarte multe detalii, tot ce ştiu este că au introdus un şurub de titan în dreptul tibiei, chiar sub genunchi, astfel încât sudarea oaselor să se poată face cât mai bine şi cât mai corect, iar funcţia piciorului să poată fi recuperată în totalitate.

Cât a durat?
Operaţia a durat în jur de o oră.

Cum te simţi după intervenţie?
Mă simt bine, mai am ceva dureri, dar cred că acestea vor dispărea încet-încet. Va urma o perioadă de recuperare care ştiu că este foarte importantă, poate cel puţin la fel de importantă ca operaţia în sine.

Mai este nevoie de o nouă intervenţie?
Nu s-a pus problema de aşa ceva. Este deocamdată prea devreme să tragem vreo concuzie, însă până acum nu s-a pus problema unei alte intervenţii.

Ce repercusiuni v-au spus doctorii că poate avea intervenţia?
Sper să nu fie niciun fel de repercusiuni. În urma programului de recuperare sper ca funcţiile piciorului să fie recuperate în totalitate. O operaţie este totuşi o operaţie, dar până acum nu au fost complicaţii, aşa că am toate motivele să cred că totul va fi bine.

Cât vei mai rămâne în spitalul din Viena?
Nu se ştie deocamdată. Mâine, poimâine, medicii de aici îmi vor mai face tot felul de verificări şi în funcţie de cât de repede voi putea merge în cârje, vor lua o decizie. Cert este că, şi dupa plecarea mea din spitalul de la Viena, doctorul de aici va rămâne în legătură cu kineto-terapeutul din România, pentru a stabili împreună ce fel de exerciţii de recuperare este nevoie să fac mai departe. Ţin să precizez că atât doctorii, cât şi asistentele de aici de la clinică sunt deosebit de atente şi drăguţe cu mine şi beneficiez de toata îngrijirea posibilă.

Cine mai este alături de tine acolo?
Alex (n.r. - soţul Andreei) este alături de mine.

Ce spun Alexia şi Aris despre mama lor? Sunt liniştiţi?
Singururul lucru bun - dacă se poate numi aşa - în tot ceea ce s-a întâmplat a fost că băiatul cu placa nu a intrat în Alexia, care era chiar înaintea mea, ci în mine. În toată nenorocirea asta, pot spune că am avut şi un pic de noroc. Alexia s-a speriat foarte tare şi a început să plângă şi să ţipe când a văzut că am fost lovită. A fost o reacţie normală, ca a oricărui copil care s-ar fi aflat în situaţia ei şi şi-ar fi văzut mama lovită. M-am bucurat foarte mult că Aris nu se afla în acel moment cu noi pe pârtie pentru că, mai mult ca sigur, el, fiind şi mai mic, s-ar fi speriat şi mai tare. Speranţa mea este că nici Alexia să nu rămână marcată şi să vrea în continuare să meargă la schi. Sunt conştientă că acest lucru se putea întâmpla oricui. Nici băiatul care a intrat în mine nu a avut nicio vină. Totul s-a întâmplat accidental şi nu e nimeni vinovat pentru asta. Oricum, băiatul care a intrat în mine a rămas alături de mine până au venit salvamontiştii şi m-a întrebat în permanenţă dacă poate să facă ceva să mă ajute. Era şi el la rândul lui foarte speriat.

Ce ai făcut după operaţie?
Deocamdata stau la orizontală, nu pot să mă ridic şi abia aştept să încep recuperarea, cu ajutorul cârjelor, fără însă să pun piciorul în pământ. De azi dimineaţă scriu şi citesc mesaje, vorbesc cu prietenii, cu toţi cei care au fost alături de mine în aceste zile şi cărora le mulţumesc foarte mult.

Când estimaţi că vă întoarceţi în ţară?
Nu putem încă să ştim acest lucru. Depinde de ceea ce vor spune doctorii în zilele următoare.

Cand vei reveni la pupitrul ştirilor PROTV?
În momentul în care voi putea să stau pe scaun.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: