Înainte de a cunoaşte succesul pe scenă, Doru Todoruţ (35 de ani) a fost câţiva ani învăţător în Timişoara, fix la şcoala la care şi-a tocit şi el coatele pe bănci. A renunţat la cariera didactică din motive finaciare, însă s-ar putea întoarce oricând la catedră în faţa elevilor. Click! a stat de vorbă cu solistul trupei Deepcentral, care ne-a povestit cum vede acum viaţa după divorţ, dar a dat detalii şi despre piesele la care lucrează intens să le facă adevărate hit-uri. 


Asaltat de admiratoare, mai ales de când este un bărbat liber, Doru Todoruţ îşi împarte timpul între scenă, studioul de înregistrări şi locurile de joacă. Tatăl a trei fetiţe superbe, cântăreţul şi-a luat cât se poate de în serios rolul de tată, ba chiar are convingerea că-i vine de minune noua "profesie".

CLIIMA20131105_0059_1.jpg

Doru Todoruţ, solistul trupei Deepcentral

Click!: Înainte de a deveni cunoscut şi a te lansa în muzică cu ce te ocupai?

Începând cu liceul, mi-am dedicat viaţa profesională carierei didactice. Nu din convingere sau dintr-un exemplu aflat în preajma mea, ci din dorinţa de a avea o meserie nobilă, frumoasă şi apreciată. Am renunţat la ea din motive financiare.

Click!: Cum era viaţa ta în învăţământ? Ştiu că ai predat la Şcoala nr. 28 din Timisoara, la clasele primare. Ce îţi plăcea să-i înveţi pe copii?

Din cauză că nu am fost titular din primul an de învăţământ, am predat aproape în fiecare an în altă şcoală. Da, am predat la clasa a III-a la Şcoala Generală nr. 28 din Timişoara. Dar mai interesant cred eu e faptul că am fost învăţător acolo unde am crescut şi am învăţat şi eu, Scoala Generala nr. 5 din Timisoara. Aici am reîntâlnit profesorii care mi-au predat, mi-au fost model, de-a lungul ciclului primar şi gimnazial de învăţământ. Am definitivatul în învăţământ luat, aşa că nu aş avea dificultăţi în a relua aceasta meserie. Mi-a plăcut!

Click!: Cum s-a schimbat viaţa ta, când au apărut fetiţele. Îţi mai doresti copii sau trei sunt suficienţi?

Când apare un copil aproape că se înjumătăţeşte timpul pe care îl ai la dispoziţie pentru acelaşi volum de sarcini în plan profesional şi personal. Nopţile cu somn neîntrerupt devin preţioase şi rare, apare oboseala şi stresul, înveţi să faci lucruri pe care nu ţi le imaginai si nu te-au interesat pâna atunci.

De exemplu, cum să faci laptele praf, să pui un scutec, să faci baie copilului, să vorbeşti cu el fără ca el să-ţi poată răspundă, să te bucuri de fiecare progres al copilului, cât de mic. E greu, dar e minunat! Rocsana (n.r. fosta soţie) este o mamă, aş putea spune, desăvârşită.

Am invatat foarte multe lucruri despre copii şi creşterea lor de la ea, acest lucru usurandu-mi relaţia cu primul copil şi dându-mi confortul psihic al siguranţei copilului meu atunci când e cu mama lui.

La prima fetiţă, Rebecca, (n.r. trei ani şi jumătate) implicarea mea a fost mai mare. Şi mi-a plăcut, însă cariera mea muzicala nu era atât de solicitantă ca acum, concertele nu erau atât de multe. În cazul gemenelor, care au împlinit recent un an, au apărut momente în care mă acuzam că nu sunt lângă fetiţe.

Acum încerc să fructific momentele libere pentru a le petrece cu ele. Mai au foarte puţin şi merg fără sprijin. Sunt mândru de ele! Nu îmi mai doresc alţi copii. Nici măcar băieţi, nici măcar tripleţi! La câţi suntem pe Planetă, ar trebui să ne gândim de două ori când vrem mai mult de doi moştenitori. 

CLIIMA20131105_0062_1.jpg

Fetiţe Doru Todoruţ

Click!: Ştii să găteşti? Te pricepi să faci mâncare pentru copii?

Nu pot spune că ştiu să gătesc. E prea mult în cazul meu. Cu mine mă descurc. Sunt norocos că fetiţele au pregătită mâncarea de către mama lor, iar lucrurile sunt mult mai uşoare când trebuie doar să hrăneşti copiii şi să te joci cu ei. Dacă va fi nevoie, voi învăţa reţete simple pentru ele. Nimic nu e imposibil când înveţi, încerci şi faci cu drag lucruri noi.

Click!: Cât de des le vezi? Ce faceţi împreună?

Pe Rebecca o văd aproape zilnic, cu excepţia weekendurilor. O iau de la grădiniţă, mergem la locuri de joacă, în parc (cât mai este vreme
frumoasă), în vizită la prieteni care au copii, la circ. Seara îi citesc poveşti, facem torturi şi îngheţată din plastilină, colorăm, pictam. Încerc să-i ofer cât mai multe opţiuni de a-şi petrece timpul liber în intenţia de a identifica activităţile şi înclinaţiile ei. Îi place mult să danseze. Acasă sunt căluţ, leagăn şi orice mai e nevoie!

CLIIMA20131105_0063_1.jpg

Fetiţe Doru Todoruţ

Click!: Exista viata dupa divort? Cum îţi e acum?


Există viaţă după orice. Eu acum mă simt bine cu mine. Uneori singur, alteori fericit, oricum cariera muzicală nu îmi dă timp să mă analizez prea mult în această perioadă prin care trec. Când nu sunt la concerte sau cu fetiţele... dorm. Şi mi-e bine aşa.

Click!: Cum ai trecut peste separare?

Îţi pot spune peste o perioadă de timp când am să pot să vorbesc detaşat despre acest subiect. Deocamdată încerc să mă obişnuiesc cu ceea ce
trăiesc, cu avantaje şi dezavantaje.

Click!: Cum te menţii în formă? Ce exerciţii faci şi pentru ce?


Încerc să ridic ştacheta aspectului meu fizic. Acum când nu e prea târziu. Am abonament la sală. Insist pe mişcările cardio, definire, tonifiere musculară. Canalizez toată energia mai puţin pozitivă către dezvoltarea fizică, către lucruri care mă bucură şi îmi dau satisfacţie.

CLIIMA20131105_0061_1.jpg

Doru Todoruţ, solistul trupei Deepcentral

Click!: Ai avut vreodată probleme de sănătate? Cum le-ai depăşit?

Nu am avut probleme de sănătate majore, doar o operaţie de apendicită, de rutină i-aş spune. În rest, răcelile sunt cele mai păcătoase dacă mă gândesc la meseria mea. Dar totul are o rezolvare. Îi mulţumesc mult doamnei doctor Duţescu Gabriela pentru minunile pe care le face pentru menţinerea în formă a vocii.

Click!: La ce lucrezi acum? Cum va suna următoarea piesă? Este optimistă?

Tocmai am terminat piesa Xoniei - You &I, al cărei co-producător muzical sunt. Pregătim noul single Deepcentral, care deocamdată nu are
text şi mai avem în lucru câteva piese pentru alţi artişti. Încercăm să răspundem pozitiv şi la solicitările de colaborare din partea unor artişti din ţară şi nu numai. Să vedem ce va ieşi!

Citeşte şi:

Tavi Colen «se ia în voce» cu Doru de la Deep Central!

Încă o despărţire în showbiz! Solistul unei trupe de succes divorţează după 5 ani
 
 
Loading...