Imperiul construit de Adrian Sârbu se dărâmă bucată cu bucată. De câteva luni încoace, oameni de valoare, în special regizori de top, migrează de la Acasă TV şi Pro TV în curtea duşmanilor de-o viaţă, la Antena 1.


Anul 2014 a venit cu schimbări serioase în MediaPro, toate aduse pe un val adâncit de criză. Plecarea lui Adrian Sârbu din fruntea trustului Central European Media (CME), companie care deţinea postul PRO TV în România, pierderile financiare majore, prăbuşirea acţiunilor listate la bursa din New York au întărit decizia americanilor de la CME de a vinde cât mai repede postul PRO TV. Pe lângă asta, şi studiourile de la Buftea au fost scoase la vânzare, locul în care s-au filmat cele mai de succes telenovele şi producţii româneşti de la Revoluţie încoace.

Constrânşi de situaţie, şefii din MediaPro au renunţat pentru o vreme la producţiile de ficţiune, asta după ce în anii trecuţi filmau pe bandă rulantă seriale şi telenovele româneşti.

Deocamdată, la posturile ACASĂ şi PRO TV se vor difuza în următoarele luni serialele româneşti care s-au filmat deja, precum „Las Fierbinţi", „Serviciul Român de Comedie", „O nouă viaţă", „Tanti Florica" şi cel mai nou produs, „O săptămână nebună".

Alex Cseh

Rămaşi fără obiectul muncii, dar şi fără logistică şi resurse, iată că cei mai buni regizori din Buftea şi-au făcut bagajele şi au trecut în barca rivală, la Antena 1. Regizorul Iura Luncaşu (40 de ani) şi producătorul executiv Alex Cseh (37 de ani) au primit oferte interesante şi greu de refuzat, care au venit fix la momentul oportun, aşa cum ne-a mărturisit o sursă din apropierea celor doi. Iura Luncaşu este „părintele" telenovelelor româneşti, care a debutat mai întâi la Prima TV cu serialul „În Familie", lansând apoi, în 2004, prima telenovelă românească la ACASĂ.

Fenomenul „Numai iubirea" a creat isterie printre fanii care mergeau în caravane alături de actorii preferaţi, iar audienţele uriaşe au făcut din postul tv ACASĂ o adevărată fabrică de bani. De atunci, Iura a lucrat la toate proiectele importante de la posturile ACASĂ şi PRO TV.

Ultimul proiect a fost în 2012, iar de puţin timp Iura Luncaşu a trecut în ograda Antenei 1, unde regizează noul sezon „iComedy", pe care l-a schimbat radical. „Aceasta este o schimbare bună pentru Antena 1, pentru că este un adevărat profesionist, un om care ştie ce face", ne-a mărturisit o sursă de pe platourile de filmare de la „iComedy".

Iura nu este singurul cap luminat care a plecat din MediaPro. Alex Cseh (37 de ani), producătorul executiv al unor seriale precum „Lacrimi de iubire", Aniela" şi „Pariu cu viaţa", a primit şi el o ofertă din partea postului din Băneasa, pe care a acceptat-o rapid. Acesta va urma să lucreze la mai multe producţii, pentru început primordială fiind „JuniorChef", urmând să se implice şi în alte show-uri ale Antenei 1. Contactaţi de Click!, cei doi regizori nu au vrut să comenteze nimic despre schimbările din carieră.

Drăghia, din telenovela-porno, la «Dansez pentru tine»Iată că există plecări şi în sens invers, de la Antena 1 către PRO TV. După ce s-a dezbrăcat în telenovele precum „Narcisa sălbatică" şi „Narcisa: Iubiri nelegiuite" de la Antena 1, unde a avut la greu scene de sex fără perdea, Vladimir Drăghia (27 de ani) e dorit acum de PRO TV.

Surse din apropiera actorului ne-au mărturisit că acesta a fost de ceva vreme în vizorul producătorilor de la Buftea, mai întâi pentru un rol episodic în „Las Fierbinţi", apoi pentru un nou serial, pentru care ar fi primit 2.000 de euro pe episod. Drăghia s-a lăsat convins să apară vara trecută la „Serviţi, vă rog" (PRO TV), iar acum se aude că este din ce în ce mai aproape să semneze un contract cu „Dansez pentru tine", show care va reveni în toamnă la PRO TV.

«Serviciul Român de Comedie» se mută la postul din Băneasa

Se pare că „Serviciul Român de Comedie" („SRC") este în discuții avansate pentru a se transfera la Antena 1. Conform  informației lansate de paginademedia.ro, echipa emisiunii difuzate până anul trecut de PRO TV e la un pas să bată palma cu trustul din Băneasa. Interesant este că actorii din „SRC", mai puțin Toni Grecu, vor mai apărea pe sticlă la PRO TV și după terminarea contractului, întrucât aceeași echipă face parte și din producția „Spitalul de demență".

Vacanţa Mare, show la Antena 1!Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu revin în curând pe sticlă cu un show de comedie la Antena  1.  "Vacanța Mare - Bătălia generațiilor" se numește noul show, pe care îl vor face Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu. Bătălia dintre generații se va da în platoul emisiunii între generația părinților, din care fac parte Mugur și Radu, și generația copiilor, care cuprinde două fete și doi băieți extrem de talentați. "Venim cu un stil nou în care lumea nu va recunoaște nimic din ceea ce s-a întâmplat înainte", spune Mugur Mihăescu.

Click! Spune

Iura Luncaşu s-a născut la 12 iunie 1973. Primul serial la care a lucrat în România a fost „În Familie", (Prima TV, 2002), apoi a fost angajat la PRO TV. A lansat prima telenovelă românească, „Numai iubirea" (ACASĂ, 2004), apoi a regizat majoritatea producțiilor din MediaPro.

Click! Spune

Alex Cseh s-a născut la 26 octombrie 1976 şi locuieşte în Bucureşti. A fost producător la „Iubire ca în filme" şi „Inimă de ţigan", apoi producător executiv la telenovele precum „Lacrimi de iubire", „Aniela", „State de România", „Iubire şi onoare" şi „Pariu cu viaţa".
 
 
Loading...