La începutul acestui an, Giovanni Piselli, un italian de 27 de ani, a câştigat prima ediţie a concursului „Top Chef” (Antena 1) şi premiul de 50.000 €. Nu s-a întors cu banii în Italia, ci a ales să-i investească în două locuinţe din Braşov, oraş pe care îl numeşte „acasă”.


„Cu banii obţinuţi în urma concursului, am adăugat economiile personale şi am ales să fac două investiţii pe termen lung: m-am înscris la o serie de mastere în gastronomie în Italia, la care merg lunar pentru specializare, şi mi-am cumpărat două locuinţe în Braşov, pentru că e locul de care mă simt foarte legat şi unde plănuiesc să rămân încă mult timp de aici înainte", mărturiseşte Giovanni Piselli.

De pe terasă poate admira muntele, dar şi Braşovul. “Priveliştea este unul dintre punctele forte ale locuinţei mele”, se mândreşte Giovanni

Prima lui întâlnire cu Braşovul a avut loc în 2008, când a venit în vacanţă la un unchi pe care nu îl mai văzuse din copilărie. Unchiul avea un restaurant în bucătăria căruia simţea că trebuie schimbat ceva. I-a spus unchiului, acesta l-a angajat şi de atunci a rămas la Braşov.

Chiar dacă e vorba un apartament de burlac, Giovanni Piselli a avut grijă să-şi utileze bucătăria cu toate cele necesare

„Îmi place liniştea de aici, oraşul, oamenii. Am ajuns chiar la stadiul în care, atunci când sunt în Italia, mă gândesc când ajung acasă, la Braşov.''

 În dormitor a mers mult pe alb şi negru, iar accesoriile sunt petele de culoare. Pe perete a pus un tablou cu un detaliu din lucrarea “Crearea lui Adam” a lui Michelangelo


Nu a avut până acum o locuinţă a lui. A stat numai cu chirie, prin diverse garsoniere. După câştigarea marelui premiu, a hotărât să investească banii în ceva de viitor. Astfel, a cumpărat un apartament cu două camere şi o garsonieră într-un ansamblu rezidenţial nou.

„Cele două locuinţe sunt una lângă cealaltă astfel încât, când voi avea o familie, le voi putea uni şi face un apartament mai mare. Până atunci, garsoniera este închiriată, iar eu locuiesc în apartament. Am ales acest complex pentru că zona îmi amintea foarte mult de Napoli, de oraşul meu natal, datorită apropierii de lac, iar priveliştea e deosebită - am vedere către lac şi către munte. Parcă mă uit la un tablou. În plus, sunt doar la câteva minute de noua zonă comercială a Braşovului", spune primul top chef al României.

După ce s-a consultat cu un designer, a ales pentru amenajarea interioară un ton minimalist, cu accente şi culori care amintesc de natură: tonuri de gri în diverse nuanţe şi un verde puternic dă viaţă apartamentului. Are tapet, pentru un sentiment de căldură, şi piatră naturală pe peretele care face trecerea dintre bucătărie şi zona de living. "Este exact locul pe care mi-l închipuiam ca fiind «acasă»", concluzionează Giovanni, care în prezent este chef la un restaurant din Braşov.

Click! Spune

Giovanni Piselli a câştigat, la începutul lui februarie 2013, prima ediţie a concursului Top Chef de la Antena 1 şi marele premiu de 50.000 de euro.

Cel mai tare bucătar din România este un italian! Giovanni Piselli a câştigat «Top Chef»

EXCLUSIV Un «MasterChef» iubeşte cu foc o concurentă «TopChef»

 
 
Loading...