De-a lungul celor doi ediţii, "Masterchef" a schimbat multe destine. Ana Rotaru, una dintre cele mai simpatice concurente din acest sezon, a aflat că este însărcinată după ce a trecut de preselecţiile pentru emisiune şi va naşte în luna august a acestui an.


Citiţi mai jos un interviu în exclusivitate cu Ana Rotaru!

Ana, în câte luni erai însărcinată când te-ai înscris în concurs?
La momentul înscrierii mele în concurs nu ştiam că sunt însărcinată, de fapt nici nu eram însărcinată atunci. Am aflat mai întâi că m-au acceptat pentru preselecţiile de la „MasterChef", iar deja după, exact în ziua Revelionului am aflat că sunt însărcinată.

În câte luni erai însărcinată când ai început filmările pentru emisiune, când a început competiţia propriu-zis?

Când a inceput competitia propriu-zisă eram însărcinată în trei luni.

Când vei naşte?
Data estimativă a naşterii este 23 august 2013.

Dacă vei câştiga MasterChef, ce vei face cu banii?

Dacă aş câştiga „MasterChef", în primul rând mi-aş achiziţiona un apartament în Bucureşti, pentru că stau în chirie deja de mulţi ani şi odată cu apariţia bebeluşului ar fi binevenit să am un spaţiu locativ în proprietate. A doua opţiune ar fi o mini-fermă, mai bine zis crescătorie de iepuri, porumbei sau nutrii, aş alege doar două din cele trei opţiuni.

Cam câte reţete ştiai tu, înainte să intri în competiţie?

Nu ştiu exact, dar pot mărturisi că la baza tuturor reţetelor pe care le-am gătit este intuiţia şi simţul primar al gustului. Nu cred că am ştiut vreo reţetă cap-coadă cu ingrediente, gramaje fixe, ustensile necesare, am improvizat mai mereu.

Din ce ingrediente nu ai gătit niciodată până să intri în acest concurs?

O mulţime de ingrediente pe care nu am pus mâna şi nici limba pentru a le gusta. Începând cu banalul sparanghel, pe care nu l-am gătit niciodată şi terminând cu fructe exotice, cum ar fi mangostanul şi o diversitate imensă de condimente (de unele nici nu auzisem înainte de concurs).

Cum te-ai descurcat cu sarcina şi greţurile cât timp s-a filmat emisiunea?

Prima etapă sau parte a concursului a fost destul de dificilă pentru mine, vomitam în fiecare dimineaţă înainte de filmări, norocul meu era că greţurile mă ţineau câteva ore de dimineaţă şi nu toată ziua. Încercam să nu creez inconveniente sau incomodităţi colegilor, să-i îngrijorez cu sarcina şi greţurile mele. Plus că unii dintre colegi mă judecau pentru faptul că sunt însărcinată şi stau în concurs, din acest motiv încercam să nu le spun că mă simt rău ca să nu le dau câte un subiect în plus pentru discuţii.

După competiţie, vei dori să urmezi cursuri de perfecţionare?

După competiţie neapărat o să urmez cursuri de perfecţionare şi în domeniul bucătăriei, dar şi pe cele de somelier.

În ce ramură a gastronomiei ai vrea să rămâi? (cofetărie, bucătărie tradiţională)

Cofetărie mai puţin , probabil mi-aş dori să mă orientez spre bucătăria asiatică.

Te vezi lucrând într-o bucătărie profi?

E o muncă enormă lucrul în bucătăriile profesionale, chiar titanică, nu cred că sunt aptă sau înzestrată cu atâta duritate, putere şi tărie pentru a face faţă unei bucătării profesioniste.

Care dintre concurenţii din primul sezon sunt exemple pentru tine? Te rugăm să ne dai concret unul-două exemple?

D'Artagnan a fost a concurentul pe care l-am admirat şi urmărit cu plăcere în sezonul trecut. Mi s-a părut un băiat de treabă, foarte educat şi cu mult bun simţ, calitate pe care cam rar o întâlneşti în zilele noastre.

De care dintre juraţi te-ai temut cel mai mult şi de ce?

Pe rând m-am temut de fiecare dintre ei . Mai întâi îmi era frică de chef Sorin pentru că nu îl puteam înţelege sau percepe, nu prea vorbea mult şi m-a şi certat, nu o singură dată. Apoi îmi era frică de chef Florin, des nu îi puteam înţelege reacţiile, nu ştiam la ce să mă aştept, atunci când mi se părea mie că am făcut bine din partea lui primeam numai dojeneli, iar când aveam impresia că am făcut rău el mă laudă. Şi de chef Cătălin mi s-a făcut frică, nu pot să mi-o explic, probabil trebuia să efectuez rotaţia completă între şefi .

Cu care dintre concurenţii acestei ediţii te-ai împrietenit cel mai mult şi crezi că vei păstra legătura şi după finală?

Cu mai mulţi concurenţi, nu ştiu exact cu cine o să-mi reuşească să păstrez legătura, viaţa e plină de surprize şi nu ne reuşeşte să ne ghidăm mereu după planul făcut dinainte. Mi-ar plăcea să păstrez legătura cu Nini, Ionuţ, Ioana, Alex, Gina, Mihai, asta nu înseamnă că nu mi-ar plăcea să păstrez legătura şi cu restul.

Ce sex va avea copilul?

Voi avea un băieţel voinicel.

Ana Rotaru a aflat că este însărcinată după ce a câştigat preselecţiile

CLIIMA20130410_0173_1.jpg

Ana Rotaru a aflat că este însărcinată după ce a câştigat preselecţiile (foto: Pro TV)

Cum îl cheamă pe soţul tău, de când va ştiţi, cum v-aţi cunoscut?

Pe iubitul meu îl cheamă Trofim, ne-am cunoscut acum patru ani, mai bine zis cinci, ne făceam studiile în cadrul aceleiaşi universităţi, dar la facultăţi diferite. Eu l-am observat la universitate şi ştiam sigur că este din Rep. Moldova, dar atunci nu m-a atras tare şi încercam să îl evit pe cât posibil, să nu înţeleagă că şi eu sunt din Chişinău. De facto ne-am cunoscut în vacanţa de iarnă, acasă, în Chişinău, la un chef. Acolo el m-a invitat la dans şi mi-a povestit de viaţa lui captivantă pe care o are la Bucureşti, eu la rândul meu nu am zis nimic despre facultatea, universitatea şi ţara în care îmi fac studiile, aşa că el a presupus ca eu învăţ la Chişinău. De atunci nu am ţinut legătura pentru că nu îi răspundeam la telefon când mă suna. Abia peste o lună jumătate, când deja eram în Bucureşti, el a descoperit minciuna. Am început să ne vedem şi m-a cucerit cu desăvârşire. De atunci îl iubesc nespus de mult.


Când v-aţi căsătorit?

Noi deocamdată suntem doar logodiţi, iar nunta urmează să fie în vară, la Chişinău.

Ce nume vreţi să-i daţi bebeluşului?

Dacă ar fi doar după mine, eu mi-aş dori ca pe bebeluş să-l cheme Platon sau Saveliu sau Ilie. Lui Trofim, ca de altfel oricărui bărbat, îi place mult numele Trofim. Şi mie îmi place mult acest nume, dar nu ştiu cât e de bine să fie doi bărbaţi cu acelaşi nume sub un singur acoperiş. Decamdată nu ne-am decis asupra numelui, urmează să-i dăm citire, să votăm şi să încercăm să aprobăm măcar unul .

Tu locuieşti în România? Dacă nu, te-ai gândit să te muţi aici?

Stau de cinci ani în România şi mi-aş dori mult să rămân aici, de altfel ăsta şi este planul. Dar niciodată nu ştii cu siguranţă. Am multe idei şi proiecte pentru viitor, pe care aş vrea să le implementez în România. 
 
Loading...