Replica face parte din cartea biografică a designerului care va fi lansată din 28 noimebrie în librăriile Diverta. Acesta este primul volum dintr-o serie de trei romane despre viaţa acestuia.


"Trei vieţi. Pedeapsă" este primul volum dintr-o serie de trei romane despre viaţa lui Cătălin Botezatu. Este prima biografie autorizată a celebrului creator de modă, scrisă de jurnalista Monica Vlad, relatează Adevărul.

„Pedeapsa" reliefează experienţa cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viaţa lui Cătălin Botezatu, prezintă o lume dură în care un bărbat rafinat, galant, care trăise în lux, e aproape imposibil să se adapteze.

În 1996 Cătălin Botezatu este încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în ţară de bancruta frauduloasă.

După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu cămătarii şi legea, dupa ce este ţinut captiv în Danemarca, se predă carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extradarea lui se lasă aşteptată.

„Numele meu este Cătălin Botezatu. Sunt român. Ştiu că sunt căutat de Interpol, aşa ca am venit să mă arestaţi. Nu aş putea să vă spun exact de ce sunt căutat, pentru că nu am jefuit şi nici omorât pe nimeni, dar vreau să ajung acasă.”

„Aşa că am venit să mă predau de bunăvoie şi nesilit de nimeni. Daca veţi verifica, o sa vedeţi că am dreptate. Sunt destul de cunoscut la mine în ţară, sunt persoană publică. Poliţia o să vă confirme ceea ce spun destul de repede, pentru că dosarul Botezatu e deja celebru în România şi, mai nou, în lume."

Cartea conţine scrisorile în original pe care deţinutul Cătălin Adrian Botezatu i le-a scris mamei lui din puşcăria de la Cremona, scrisori care aduc în faţa publicului o altă imagine a lui Catalin Botezatu.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: