Marcel Pavel consideră că Ovi şi Paula Seling s-au prezentat impecabil la ediţia din acest an a concursului Eurovision, însă competiția a devenit "un circ ieftin". Mai mult, artistul o ironizează pe Conchita Wurst, câștigătoarea acestei ediții.


"Sunt uimit şi stau şi mă gândesc oare ce se vinde, oare ce se vrea de la acest concurs, care normal trebuia să fie - aşa cum a început el - un concurs de creaţie, de educaţie şi exemplu cultural. Acum nu mai înţeleg nimic. De fapt, ce se jurizează, ce se premiază, ce se vinde?", se întreabă rhetoric Marcel Pavel, într-un interviu acordat pentru Mediafax.


Despre prestaţia Paulei Seling şi a lui Ovi, Marcel Pavel a spus că ar fi putut să se claseze uşor între primii cinci. "Totuşi, aici intervine cumetria aceasta: eu îţi dau ţie, tu îmi dai mie. Nu-mi dai tu, nu-ţi dau nici eu. Mă refer la puncte. Şi mi se pare atât de meschin acest lucru şi dispare orice semn de valoare al activităţii artistice, un interpret nu mai are nicio speranţă", a declarat Marcel Pavel citat de aceeași sursă.

"Jocul acesta - la semifinală, cel din Austria - sau cea din Austria - a primit ultimul acceptul, ca să fie mai tensionant şi să se dovedească până la urmă că îi vor oferi trofeul. S-ar putea să fie anticipat totul de către organizatori. Nici nu ştiu ce să zic. Sunt dezamăgit de cumetria aceasta", a mai spus artistul nostru.


"Dar aici, lăsând la o parte partea artistică, priviţi şi partea politică, aţi văzut reacţiile faţă de Rusia. Deci, totul este politic şi era firesc să fie aşa pe undeva, dar, pe undeva, nu, că erau nişte participanţi care veneau să cânte acolo, să-şi prezinte creaţia. Din păcate, totul a devenit un circ ieftin, a dispărut partea artistică de creaţie", a precizat Marcel Pavel. "Îmi pare rău pentru Ovi şi Paula Seling, pentru că ei au fost impecabili pe scenă, au cântat foarte bine", a adăugat artistul.


Marcel Pavel: "Ce barbă avea aia din Austria!"

Artistul ne-a relatat o povestioară, care circulă în rândul muzicanților. Un muzician i-a cântat la o masă, unui ștab, care îi cerea de zor să îi cânte "Bărbierul din Sevilla" (una dintre cele mai iubite și cunoscute piese de operă din lume, compusă de Gioachino Rossini în 1816). Numai că, muzicantul nu știa la ce se referă acesta. Drept urmare, l-a rugat să i-o fredoneze. Așa se face că muzicantul nostru a început să cânte celebra operă în felul următor: "Ce barbă avea, ăla din Sevilla!..." Iar concluzia lui Marcel Pavel, care și-a amintit povestioara, când a văzut-o pe Conchita la Copenhaga, este următoarea: "De acum nu se va mai cânta Bărbierul din Sevilla, ci, aoleu, ce barbă avea, aia din Austria!", a spus artistul nostru cu ironie la adresa Conchitei Wurst, cea care a câștigat Eurovision 2014.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: