A treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din an şi a fost numită Blue Monday. Anul acesta, Blue Monday este pe 18 ianuarie şi, oricât de popular a devenit acest concept în ultimii ani, nu avem niciun motiv temeinic să credem că această zi va fi mai proastă decât altele sau că ne va afecta sănătatea psihică.


În 2005, psihologul Cliff Arnall din Marea Britanie a găsit o formulă pentru a identifica cea mai deprimantă zi din an. Astfel, acesta a ajuns la concluzia ca a treia zi de luni din ianuarie este cea în care nefericirea atinge cote maxime.

Pentru a ajunge la acest rezultat, a creat o adevărată formulă matematică, pentru care a luat în calcul mai mulţi factori: zilele scurse de la Crăciun, datoriile acumulate după cheltuielile de Sărbători, condiţiile meteorologice, încălcarea obiectivelor stabilite pentru noul an (începererea unei diete, renunţarea la fumat sau alcool etc.). Toţi aceşti factori cumulaţi conduc către cea mai deprimantă zi din an, potrivit lui Arnall. Însă această formulă nu are nicio bază ştiinţifică, după cum însuşi autorul ei a declarat peste ani de zile.

Citește aici cine a avut de profitat de pe urma Blue Monday.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: