Peste 30.000 de homosexuali si de lesbiene vor participa la Eurovision 2015. Se știe că homoșexualiii sunt printre milioanele de fani ai concursului Eurovision, așa ca ei au venit în număr mare la Viena, la ediţia de anul acesta a Eurovision, iar organizatorii au avut grijă să nu neglijeze acest segment important al publicului.


Peste 30.000 de homosexuali şi lesbiene au venit în weekendul 22-24 mai la Viena, Austria, unde are loc Eurovision 2015. Conştienţi de numărul mare al acestora, organizatorii, dar şi proprietarii de hoteluri şi baruri din capitala Austriei au avut grijă să pregătească locuri dedicate cuplurilor de homosexuali şi lesbine. Astfel, turiştiilor gay veniţi la Viena pentru Eurovision 2015 le-au fost puse la dispoziție hoteluri, saune, baruri şi tot feluri de locuri special amenajate pentru ei. 

Eurovision 2015: Austria face 11,5 milioane de euro de pe urma concursului

Concursul european Eurovision 2015 este şi o afacere pentru Austria, ţara organizatoare, care are astfel noi locuri de muncă, dar şi de câştigat sume fabuloase de bani. Austria ar putea câştiga peste 11,5 milioane de euro în urma acestui eveniment, confrom estimărilor oficiale.

Austria, ţara care organizează Eurovision 2015, are numai de câştigat: pe lângă noile locuri de muncă asigurate de concurs, o estimare realizată de Naţional de Turism al Austriei, împreună cu profesorul Egon Smeral de la Modul University Viena, ţara gazdă ar putea câştiga 11,5 milioane de euro de pe urma turismului.

Potrivit acestora, se vor înregistra peste 75.000 de nopţi de cazare ale turiştilor străini cu ocazia concursului Eurovision 2015 de la Viena, ceea ce echivalează cu o cifră de afaceri de minim 15 milioane de euro. Efectiv, Austria va rămâne cu 11.5 milioane de euro.

Mai mult, organizarea Eurovision 2015 va asigura 150 de locuri de muncă pe o perioadă determinată, un lucru deloc de neglijat.

Eurovision 2015: Ploaia le dă de furcă organizatorilor

Deşi totul a fost atent planificat pentru Eurovision 2015, organizatorii nu au putut să schimbe vremea. Astfel, ploaia le-a dat peste cap planurile. Deşi erau numeroase spaţii amenanjate în aer liber special pentru Eurovision 2015, cerul înorat şi ploia a determinat publicul să evite aceste locuri. De exemplu, în piaţa Primăriei Viena, timp de o săptămână au venit zilnic 10.000 de fani, iar sâmbătă (23 mai) era aşteptat un număr dublu de persoane, lucru însă puţin probabil acum, având în vedere că vremea nu ţine cu organizatorii. 

Eurovision 2015: Voltaj intră în concurs cu numărul 20

Reprezentanţii României la Eurovision 2015 concurează sâmbătă seară cu numărul 20. Băieţii din Voltaj au publicat pe Facebook mai multe imagini cu îndemn la vot, folosind un joc de cuvinte: „VoLtează20”.

Telespectatorii îşi pot exprima opţiunea în seara concursului prin intermediul unui apel telefonic sau al unui sms, după terminarea prestaţiilor reprezentanţilor celor 27 de ţări calificate în finală. Concurenţii pot fi votaţi doar de telespectatori din afara ţării de origine.

Corespondenta realizata cu sprijinul K+K Hotel Maria Theresia. 

 
 
Loading...