Concurenţii de la Eurovision 2015 îşi pun mari speranţe că au şanse să ocupe un loc fruntaş pe podiumul concursului muzical de amploare. Sunt, însă, şi voci care spun că lucrurile nu vor fi tocmai roz pentru România, la finalul competiţiei.


Mădălin Voicu (62 de ani), fost preşedinte al juriului de anul trecut, implicat şi acum în celebrul eveniment, nu crede că vreun român se va clasa pe primele locuri la Eurovision 2015!

"Avem cel puţin patru piese foarte bune care merită să ne reprezinte în Austria. Făcând parte din segmentul acesta al Eurovision, nu ar fi corect să spun care ar fi piesa pe care aş miza eu. Am o părere bună despre piesele de anul acesta; compozitorii noştri au fost inspiraţi", a mărturisit Mădălin Voicu, înainte de Eurovision 2015.

Mădălin Voicu nu crede că România are şanse să câştige Eurovision 2015

"Din câte am văzut eu până acum, show-urile sunt bine făcute la piesele pe care le avem în concurs, sigur că invenţii multe nu mai poţi face pe scenă decât dacă îţi dai foc sau rămâi în pielea goală. În fond, cred că anul acesta creaţia o să conteze foarte mult, mai ales că Viena e un oraş al culturii. Ar trebui să se ţină cont mai mult de calitatea pieselor decât de circul de pe scenă", a dezvăluit maestrul Voicu, despre Eurovision 2015.

"România nu poate să câştige la Eurovision 2015 deoarece, în ultimii 10-15 ani, concursul a fost politizat. E un fel de Miss Piranda... Noi nu putem influenţa, iar anul trecut, nici moldovenii n-au fost alături de noi. Sigur că putem obţine locuri bune, aşa cum s-a mai întâmplat şi putem face ca muzica noastră să conteze, dar nu putem visa la trofeu", a mărturisit Mădălin Voicu, potrivit Ring, înainte de Eurovision 2015.

Totodată, Mădălin Voicu nu îi vede nici pe reprezentanţii Finlandei printre câştigători.

Patru bărbaţi cu handicap mintal, reprezentanţii Finlandei la Eurovision 2015

eurovision_2015_pertti_kurikan_nimipaivat.jpg

eurovision 2015 romania finala craiova
Trupa Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) va reprezenta Finlanda la Eurovision 2015
Foto eurovision.tv

 

"Ne răzvrătim împotriva societăţii, dar nu ne implicăm politic. Sperăm să schimbăm mentalităţile. Nu vrem ca lumea să ne voteze din milă, nu ne considerăm diferiţi de ceilalţi oameni. Suntem persoane obişnuite, cu un handicap mintal", a mărturisit basistul trupei, Sami Helle, pentru "The Guardian", înainte de evenimentul Eurovision 2015.

Mădălin Voicu nu dă nici acestei trupe mari şanse să câştige trofeul. "Nu ştiu dacă asta va prinde. Finlandezii i-au mai avut şi pe rockerii aceia care au câştigat. Nu cred că mai merge circul peste tot. Să-ţi fie milă de unii care interpretează o piesă, chiar dacă sunt bolnavi, Dumnezeu să-i ocrotească, nu cred că poate crea o emulaţie de a câştiga trofeul Eurovision, mai ales că am ascultat piesa şi nu e foarte reuşită", a adăugat Mădălin Voicu, implicat în show-ul Eurovision 2015.

Ioana Voicu va prezenta Eurovision 2015

madalin-voicu-i.jpg

eurovision 2015 romania finala craiova
Mădălin îi ţine pumnii fiicei sale, Ioana, la Eurovision 2015
Foto: Arhivă personală

Totodată, Mădălin Voicu îi ţine pumnii fiicei sale, Ioana, deoarece bruneta va prezenta, din camera verde, Finala Eurovision 2015, care va avea loc duminică (8 martie), la Sala Polivalentă din Craiova.

„Sper ca Ioanei să nu-i tremure picioarele! Desigur, emoţii va avea, dar trebuie ca ele să fie constructive. Este obişnuită cu scena de mică. Nu mă tem că nu s-ar descurca. Plus că are şi pregătire muzicală, a făcut vioara de la o vârstă fragedă. Nu e un domeniu necunoscut pentru ea. Şi ca reporter are ceva experienţă, căci a lucrat la o televiziune muzicală, mai precis la MTV. Am încredere în ea. E o fată care are de obicei vorbele la ea”, a mărturisit Mădălin Voicu, despre participarea fiicei lui la Eurovision 2015.

 
 
Loading...