Jucătorii de Pokemon Go s-au obișnuit, deja, că trebuie să iasă din casă pentru a-i prinde pe toți. Dar, din fericire, pentru cei mai leneși dintre noi, fanii aplicației de realitate augmentată au creat câteva hărți online de monitorizare a Pokemonilor, pentru a informa utilizatorii ce Pokemoni poți fi găsiți în apropierea lor.


Există deja o varietate de unelte pe browsere și magazine de aplicații cu astfel de hărți, disponibile gratuit, majoritatea fiind rezultatul colaborărilor din cadrul comunității Pokemon Go.

Poke Radar - penru iOS

 

Poke Radar este o aplicație iOS care momentan deține al doilea loc în clasamentul aplicațiilor de pe App Store și este o hartă unde utilizatorii introduc locațiile pokemonilor găsiți în lume. Aplicația include iconițe cu diverșii Pokemoni găsiți și le arată jucătorilor unde densitatea de monstruleți este mai mare și când aceștia au fost găsiți. Tot în Poke Radar, utilizatorii își pot organiza căutările cu filtre după specii sau momente ale zilei pentru a determina probabilitatea de a găsi Pokemonul mult dorit în zona respectivă.

 

Deși serverele aplicației sunt de multe ori offline, cei care folosesc Poke Radar sunt mulțumiți de ea, dar sunt de părere că are nevoie de îmbunătățiri.

Pokemap - pentru Android

Utilizatorii de Android care au cunoștințe tehnice mai vaste pot încerca Pokemap, o aplicație gratuită ce folosește sistemul de localizare al Google Maps. Pokemap a atras atenția imediat după lansare, asta pentru că harta acesteia este actualizată în timp real, arătând locația exactă a Pokemonilor pe lângă cele a Pokestopurilor și a sălilor de forță. Ca și la Poke Radar, există filtre care ajută jucătorii să efectueze căutări specifice după anumiți Pokemoni, iar utilizatorii îi laudă acuratețea.

Din nefericire, Pokemap nu este simplu de instalat și necesită cunoștințe de bază de codare pentru a fi configurat. Cei care pot înțelege instrucțiunile de instalare pot downloada aplicația pe computerele lor sau device-urile Android de pe pagina GitHub a producătorului.

Pokevision - pentru browsere

O altă variantă este Pokevision, un site pentru browsere care deține funcții similare, deși mai puțin complexe, ca și Pokemap. Vânătorii Pokemon Go pot introduce orice locație pentru a afla ce Pokemoni există în zonă în acel moment. Un cronometru în dreptul fiecărui Pokemon informează utilizatorii cât timp acesta este valabil până dispare de pe hartă. Până acum, feedback-ul jucătorilor este pozitiv, iar aceștia susțin că datele de localizare sunt corecte, mai ales că pot re-scana zona o dată la 30 de secunde pentru a avea cele mai recente informații. Cu cât Pokemonii sunt mai rari, cu atât fereastra de timp în care ei există în lume este mai scurtă.

Deci, fie că folosiți iOS, Android sau pur și simplu un browser de internet, acum aveți toate uneltele necesare pentru a ieși în lume și a-i prinde pe toți. 

 
 
Loading...