Oboseala, rutina, problemele zilnice, problemele de sănătate... Sunt numeroşi factori care contribuie la diminuarea libidoului. Vezi mai jos o listă a lor şi posibilele remedii pentru ieşirea din impas.

1. Stresul şi oboseala

Munca în exces dăunează grav... vieţii sexuale! Odată ajuns acasă după o zi extrem de grea la serviciu, vrei doar să te bagi în pat cât mai repede pentru a adormi.

Trebuie să te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă, nu? Iar până dimineaţă au mai rămas foarte puţine ore de somn. Nici nu te mai gândeşti că momentele de intimitate te-ar destinde la fel de bine ca o noapte în care ai dormit neîntors.

2. Lipsa timpului

Între serviciu, copii şi treburile casnice, abia mai găseşti timp şi pentru tine! Încerci să le rezolvi pe toate într-o zi şi viaţa sexuală este cea care are de suferit pentru că găseşti mereu lucruri mai urgente de făcut, iar apoi eşti prea obosit pentru a mai avea chef de sex.

Cum este puţin probabil că vei avea vreodată mai mult timp la dispoziţie, schimbă ordinea priorităţilor măcar din când în când.

3. Rutina

Da, acesta este cel mai de temut duşman al vieţii sexuale. Plictiseala care se instalează treptat şi prioritizarea altor aspecte ale vieţii de zi cu zi te duc inevitabil într-un punct în care nu mai puteţi ieşi din rutină.

Dar, cu puţină imaginaţie, lucrurile se pot schimba în bine. O mică surpriză din când în când e tot ce trebuie să faci pentru a-ţi aminti cum era relaţia la început.

4. Problemele hormonale

Hormonii sunt responsabili de buna funcţionare a organismului. Au capacitatea de autoreglare, dar atunci când un hormon lipseşte sau este livrat în cantităţi necorespunzătoare, apar tot felul de probleme.

În cazul femeilor, este vorba despre estrogen şi progesteron, iar la bărbaţi, de testosteron. Scăderea apetitului sexual este aproape o regulă în cazul în care există dezechilibre hormonale. Odată pus un diagnostic, problema poate fi rezolvată printr-un tratament cu hormoni de sinteză.

Descoperă care sunt celelalte cauze care îți afectează viața sexuală pe clicksanatate.ro.

 
 
Loading...