În timpul somnului, creierul poate să întreprindă acţiuni complexe, cum ar fi mestecatul, vorbitul şi chiar activitatea sexuală. Sunt stări ale creierului la intersecţia dintre stare de veghe şi cea de somn.


Studiile din prezent afirmă că orgasmul în somn este, mai degrabă, o continuare a unei sexualităţi debordante şi nu o compensare a unei vieţi sexuale sărace. Buzzfeed a făcut o listă cu 11 lucrui pe care nu le știați despre acest fenomen intrigant.

 1. Femeile pot avea orgasme în somn oricând. Și femeile pot avea vise umede și acestea nu se limitează la perioada pubertății. Un studiu realizat în 1986 a descoperit că 37% dintre repondente au avut parte de un orgasm în somn.
 2. Bărbații au mai mari șanse să aibă parte de orgasme în somn când nu sunt activi sexual. Visele umede sunt mai frecvente în perioada pubertății și a adolescenței, înainte ca un băiat să se masturbeze sau să facă sex în mod regulat. Dar este posibil să li se întâmple și bărbaților mai în vârstă.
 3. Când un bărbat are un orgasm în somn acest se numește emisie nocturnă sau vis umed. Atunci el ejaculează în somn. Este un lucru important, însă băieții cărora li se întâmplă nu sunt dispuși să dezbată acest subiect prea ușor.
 4. Pentru unele persoane, e mai ușor să aibă orgasme în somn decât atunci când sunt treze. Unele femei nu sunt capabile să ajungă la orgasm cu un partener sexual sau atunci când se masturbează, dar pot să-l experimenteze în somn, când nu mai sunt stresate și anxioase.
 5. Oamenii simt o activitate intensă în zona genitală în timpul somnului REM (etapă a somnului caracterizată prin mișcari oculare rapide sub pleoapele închise). Acest lucru  se întâmplă deoarece în timpul somnului REM ajunge mai mult sânge în zona vaginală sau a penisului.
 6. Bărbații pot avea multe erecții noaptea, dar nu și orgasm. Studiile arată că bărbații care au erecții totale sau parțiale în cursul nopții nu au parte de multe ori și de ejaculare. Asta nu însemană neapărat că au parte de vise erotice, ci doar de o recirculare a sângelui în zona genitală.
 7. Orgasmele în somn sunt greu de studiat. Majoritatea cercetărilor făcute pe această temă sunt limitate deoarece este dificil să prezici când vei avea parte de un orgasm în somn. Așa că fenomenul nu poate fi studiat minuțios, într-un laborator științific.
 8. Orgasmele în vis sunt de obicei însoțite de un vis erotic, chiar dacă nu îți mai aduci aminte de el. Dacă ai un vis erotic, atunci zona genitală este inundată cu sânge și apoi urmează erecția sau orgasmul. Dar există și variant inversă, în care fluxul sanguin abundent din zona intimă să determine apariția unui vis erotic.
 9. Unele poziții de somn sporesc șansele de a avea un vis erotic sau un orgasm. Un studiu din 2012 a descoperit că dormitul pe burtă este asociat cu vise mai intense, cuim sunt cele legate de sex, de violență sau de sufocare. Acest lucru se întâmplă deoarece poziția pe burtă favorizează contactul între zona genitală și patul, iar frecarea rezultată produce excitație.
 10. Orgasmele în somn sunt perfect normale și chiar grozave. Orgasmul în somn este un fel de cadou din partea creierului. Este un semn că liobidoul și fanteziile sexuale sunt funcționează cum trebuie. Nu ar trebui să te simți vinovat că îl ai, chiar dacă visul erotic care a însoțit orgasmul în somn a avut și elemente ciudate. Visele sunt simbolice, nu trebuie să le iei ca atare.
 11. Nu încerca să obții un orgasm în somn. La fel ca orgasmele conștiente, cele avute noaptea, în somn, au loc în mod spontan. Dacă te forțezi să ai unul, nu vei reuși. Te poți gândi la lucruri sexy înainte de culcare, poți dormi pe burtă sau asclutând muzică incitantă, dar nimeni nu îți poate garanta că vei avea unul. Nu te stresa și într-un final vei avea parte de un orgasm în somn. Savurează-l la maximum!

 

 
 
Loading...