Ejacularea în somn sau poluţiile nocturne îi stresează de cele mai multe ori pe bărbaţi. De regulă, acestea apar la pubertate, iar tinerii se trezesc din somn deseori cu „pete de lichid” provenite de la organele lor genitale, pe cearşaf.


Aceste poluţii nocturne pot să apară şi la bărbaţii maturi, mai ales în perioadele lungi de abstinenţă când nu au nici un fel de activitate sexuală. Acest lucru nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni fiindcă este un fenomen cât se poate de normal, mai ales când nu aveţi relaţii intime şi s-a acumulat foarte multă tensiune sexuală. Iată în articolul de mai jos, câteva motive pentru care bărbaţii ejaculează în somn.

1. Visele erotice au un rol major

Ejacularea în somn este una dintre problemele care îi macină pe cei mai mulţi bărbaţi. Visele în timpul cărora au loc aceste poluţii nocturne nu trebuie neapărat să fie de fiecare dată erotice, ele pot fi şi de altă natură. Însă acestea pot avea un conţinut erotic mai ales dacă înainte de culcare aţi vizionat un film porno sau orice alt material erotic care v-a excitat. Uneori visele şi în special cele erotice nici nu mai sunt ţinute minte, singurul semn vizibil fiind pata de pe cearşaf, după ce vă treziţi.

2. Organismul se eliberează de stres

Experții consideră că aceste poluții nocturne sunt unele dintre numeroasele moduri prin care organismul se eliberează de stres. Acestea apar mai frecvent în rândul adolescenților și nu trebuie să se simtă niciodată vinovați. Ele se produc în subconștient și nu sunt ușor de controlat sau manipulat. Multe persoane pot avea vise umede fără măcar să știe că s-au întâmplat.

3. Lipsa vieţii sexuale influenţează poluţiile nocturne

Ejaculările în somn pot să apară la bărbaţi în perioadele lungi de abstinenţă, când nu au contact sexual sau nu se masturbează. În acest fel tensiunea sexuală acumulată şi lipsa ejaculării pot duce la aceste emisii de spermă în timpul somnului. Cu alte cuvinte nu este cazul să te îngrijorezi, mai ales dacă treci printr-o perioadă în care nu întreţii relaţii intime sau dacă eşti în perioada pubertăţii şi încă nu ai o viaţă sexuală regulată.

 
 
Loading...