O viaţă sexuală fără sare şi piper poate cauza tot felul de probleme în cuplu dar şi de sănătate. Iată care sunt cele mai des întâlnite scuze invocate de femei pentru a nu face dragoste şi câteva soluţii pentru a reînvia pasiunea în dormitor. 


Motivele pentru a nu face sex cu partenerul tău sunt multe, însă există, conform Mediafax, câteva care sunt cel mai des invocate.

Sunt prea obosită

Este un lucru absolut normal ca după o zi de muncă să te simţi obosită, lipsită de energie şi să adormi imediat ce ai pus capul pe pernă. Însă, în acelaşi timp trebuie să faci în aşa fel încât să-ţi menţii treaz interesul sexual. Iată câteva trucuri pentru a readuce momentele pasionale în patul tău: oferă-i partenerului un sărut pasional când ajungi acasă, mănâncă puţină ciocolată apoi cere-i iubitului tău să-ţi facă un masaj. Aceste lucruri aparent mărunte vă vor relaxa şi vă vor aprinde dorinţa de a face sex.

Nu am timp

Chiar dacă ai un milion de lucruri de făcut, întotdeauna poţi găsi câteva minute pentru o partidă rapidă de sex. Cu puţină voinţă, problema timpului se poate rezolva. Taie din programul de televizor, din somnul de dimineaţă sau profită de momentele petrecute la duş.

Nu eşti mulţumită de aspectul tău

Chiar dacă ai o zi în care eşti nemulţumită de cum arată corpul tău, acesta nu trebuie să fie un motiv pentru a evita să faci dragoste. Mai ales că sexul îţi poate readuce buna dispoziţie şi încrderea în tine. Pentru a scăpa de acest complex, concentrează-te pe ceea ce simţi, nu pe cum arăţi.

Te doare capul

Sexul are efect analgezic uneori, aşa că te poate ajuta să scapi de migrene. În timpul unei partide de sex se eliberează un hormon numit oxitocină. Acesta duce la secreţia de endrofine care ajută la diminuarea durerilor.

Nu ai chef

Există situaţii când unuia dintre parteneri îi scade interesul sexual, mai ales în perioade stresante din viaţă sau după naşterea unui copil. Iată câteva trucuri pentru a reaprinde dorinţa sexuală: bucură-te de atingeri senzuale înainte de a trece la cele sexuale, asigură-te că nu te distrage nimic pentru a te putea exita, fă exerciţii pelviene pentru a creşte circulaţia sângelui în zona genitală şi pentru a te face mai conştienţă de orice senzaţie de excitare.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: