Perioadele când unul dintre parteneri suferă de scăderea dorinţei sexuale sunt deseori frustrante şi afectează viaţa de cuplu. Libidoul este însă influenţat de o gamă largă de factori psihologici şi fiziologici. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care ne afectează intimitatea.


1. Problemele de cuplu

Problemele nerezolvate cu care se confruntă cuplurile sunt mari duşmani ai vieţii noastre sexuale. Pentru femei, în special, apropierea emoţională este un ingredient important când vine vorba de dorinţa sexuală. Certurile frecvente, lipsa de comunicare, înşelarea încrederii, toate acestea reprezintă bariere în calea intimităţii şi afectează viaţa sexuală.

2. Somnul insuficient

Dacă partidele de sex de dianinte de culcare sau de dimineaţă se răresc, poate că vă culcaţi prea târziu sau vă treziţi prea devreme. Este posibil, de asemenea, să suferiţi de insomnie sau de apnee în somn. Orice vă afectează somnul vă va afecta şi viaţa sexuală. Lipsa de somn duce la extenuare, iar extenuarea nu se împacă deloc cu libidoul.

3. Părerea despre propriul corp

E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea gras sau prea slab, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală. Dacă partenerul tău are asemenea sentimente, îl puteţi încuraja şi ajuta să se simtă din nou bine în pielea lui, ceea ce vă va revigora implicit şi viaţa sexuală.

4. Alcoolul

lBăuturile alcoolice sunt cunoscute pentru calitatea lor de a ne dezinhiba. Insă nu întotdeauna un pahar sau două băute înainte de culcare au efectul scontat. Uneori alcoolul poate chiar inhiba dorinţa sexuală, iar partenerul ar putea chiar să fie dezgustat dacă depaşiti măsura.

5. Stresul

Poate că eşti una din acele persoane care rezolvă lucrurile mai bine şi mai eficient atunci când se află sub presiune. Dar, în condiţii de stres, e dificil să te simţi sexy. Stresul de la muncă, problemele financiare, grija pentru cel mic, care tocmai s-a îmbolnăvit şi alte astfel de situaţii pot scădea considerabil libidoul. Există o sumedenie de tehnici care să vă ajute să ţineţi stresul sub control, iar specialiştii vă pot fi de ajutor în acest sens.

Loading...